Джессіка Честейн підтримала чайлдфрі-жінок: "Я думаю, що це чудово"

Новости
15.12.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Особистий вибір кожної жінки
ПОДЕЛИТЬСЯ

В інтерв’ю для видання The Guardian Джессіка Честейн підтримала жінок, які не хочуть мати дітей. Акторка заявила, що лише жінка, а не суспільство, має право ухвалювати рішення стосовно того, ставати їй матір’ю або ні. Вона також закцентувала на тому, що у кожної дівчини обов'язково має бути вільний доступ до протизаплідних засобів.

У відвертій розмові Честейн розповила, що жінки з її родини ставали матерями у підлітковому віці, адже альтернативного вибору не залишалось. Ці обставини вплинули на формування у Джессіки поважного ставлення до права жінки самій вирішувати, коли їй народжувати та чи робити це взагалі.

"Для мене дуже важливо, щоб у жінок був доступ до протизаплідних засобів та свобода вибору. Проблема полягає в тому, що моя мама, бабуся та інші жінки у моїй родині завагітніли, коли їм було 17 років, бо вони ніколи не мали такого вибору. Протизаплідні засоби коштують дорого. Водночас, вони не могли покладатися на те, що чоловіки виконуватимуть свою частину роботи, нестимуть відповідальність,” – зізнається Джессіка.

Акторка також виступила на боці жінок, які не бажають ставати матерями. Власне Джессіка вирішила не поспішати з цим і народила дітей після 40 років.

"Я знаю, що багато людей втрачають дар мови, коли дізнаються, що жінка вирішує не мати дітей. Але я думаю, що це чудово",  – вважає Джессіка.

Читайте також: “Золотий глобус” 2023: оголошено повний список номінантів

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).