Знайомтесь: Сабато Де Сарно – новий креативний директор Gucci

Новости
30.01.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

На днях Gucci офіційно оголосили нового креативного директора дому, яким став 39-річний дизайнер Сабато Де Сарно. Він замінить на посту Алессандро Міккеле, який пішов з бренду в листопаді минулого року через, як подейкують, розбіжність поглядів з Kering щодо креативного розвитку модного дому.

Як заявив CEO люксової групи Kering Марко Біззаррі, Сабато “визначить та відобразить креативний погляд Дому” в жіночій та чоловічій колекціях, а також візьме творчу відповідальність над розробкою аксесуарів, виробів зі шкіри та lifestyle колекцій.

Генеральний директор Kering Франсуа-Анрі Піно в офіційному релізі зазначив, що компанія впевнена в тому, що у творчому керівництві Сабато де Сарно Дім зможе впливати на культуру та моду через бажані продукти та колекції, а також “принесе єдину сучасну перспективу в сучасний фешн-люкс”.

“Я пишаюся, це велика честь, я зворушений та радий”, - додав він до свого допису на сторінці в Instagram. 

Що ми маємо знати про Сабато?

  • Сабато народився в Неаполі на півдні Італії.
  • У 2003 році він доєднався до Prada group як асистент-модельєр жіночої лінії Prada.
  • Уже в 2008 році Сарно став головним дизайнером трикотажної та джерсі лінії в Dolce&Gabbana.
  • З 2009 Сабато де Сарно працював на Valentino, де він пройшов шлях з роботи над трикотажною лінією одягу для чоловіків та жінок до позиції креативного директора чоловічої та жіночої прет-а-порте лінії під керівництвом П’єрпаоло Піччолі.
  • Колеги та друзі дизайнера характеризують його як дуже активну людину із професійним смаком, яка закохана в життя.

До презентації нової колекції Gucci в Сарно є 8 місяців - у вересні 2023 року Дім покаже нову жіночу колекцію в рамках Міланського тижня моди. А поки всі шанувальники бренду гадають, якою буде нова лінія бренду та що нового дасть Сабато, зважаючи, що його попередник Міккеле створив досить а-гендерну історію колекцій.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).