За лаштунками краси прими-балерини українського театру — Ольги Кіф’як-Фон-Краймер

ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

За кожним бездоганним чуттєвим виступом танцювальних артистів ховається безперервне відточення па де ша, батман ф­­рапе, підтримка належної форми та стану шкіри, яка під світлом софітів має виглядати так само бездоганно. Історією свого шляху до здорової шкіри ділиться Ольга Кіф’як-Фон-Краймер, прима-балерина Національної опери України, заслужена артистка України.

Ольго, що для вас краса ?

Це гармонійне поєднання всіх елементів, які окремо можуть бути неідеальними, а разом створюють шедевр, від унікальності якого затамовуєш подих. А ще це захоплені погляди глядачів у залах, котрі нині особливо зігрівають душу та серце.

 Як трансформувалась культура балету після 24 лютого?

Війна об’єднала всіх, змусила більше рефлексувати та ніби оживила національну свідомість. Культура балету справді зазнала змін і надалі продовжує трансформуватись у геометричній прогресії. Ми ростемо через кризу, вчимося знаходити war life balance. Оголюємо душі, день проживаємо сотнями емоцій та почуттів, які потім віддзеркалюється у творчості, зокрема в танці. Усе, що ви зараз бачите на сцені — це про самосвідомість, гордість і радість, біль і розпач, мужність і силу.

Після трагічних подій у моїй родині кожного разу я танцюю не тільки для глядачів, а й для тих, кого вже поруч немає. Танцюю так, як востаннє, дякуючи їм за любов. Адже сцена для мене — життя, яке хочеться проживати у красі почуттів, емпатії, відданості.

Коли ви зрозуміли, що здорова шкіра — один із пріоритетів для вас?

Як тільки мої пуанти ступили на сцену. Для артистів особливо важливо підтримувати шкіру в здоровому стані, адже під час балетних партій увага глядача буквально прикута до кожного нашого руху, емоції, міміки.

Спочатку це було завданням із зірочкою, адже стресовий стан у поєднанні з важким постійним гримом залишають на обличчі відбитки у вигляді забитих пор, мімічних зморщок, небажаної сухості, дрібних висипань. Однак сталося доленосне знайомство з брендом DMK і я відчула, що шкіра торкнулась чогось надиво прекрасного!

Чи впливає ваш стан шкіри на відчуття впевненості на сцені?

Авжеж! Існує міф, що грим — беземоційна маска. Я готова сперечатись. Він навпаки підкреслює найменший вигин та лінію, які не завжди тішать око глядача. А коли наносиш грим на здорову  шкіру — він лягає рівномірно та делікатно. Сценічний образ відразу набуває нових фарб та відтінків, адже світяться очі від внутрішньої впевненості та задоволення собою.

Розкажіть, чому обираєте космецевтику DMK?

Джон Драйден писав, що «танець — поезія ніг», а косметологія, на мою думку, те ж саме, що багатокомпонентна балетна партія, де найменша похибка назавжди може розгубити любов глядача. 

Я довіряю космецевтиці DMK, адже переконалась, що препарати діють злагоджено та комплексно на глибоких рівнях і можуть лише закохувати в себе. Також мені подобається, що відповідно до філософії бренду лікування призначає лише сертифікований лікар, який повністю вивчає стан шкіри, її потреби та особливості. Повністю розділяю такий професійний підхід! Відтак моя шкіра почала світитись здоров’ям зсередини.

Які зміни ви помічаєте після курсу професійних процедур та використання домашніх призначень?

Шкіра немов повністю оновилась, вона як у немовляти. Зволожена, м’яка, оксамитова, з рівним тоном та без виражених зморщок. А найголовніше, я результат побачила навіть після першої процедури. Бажаю кожній дівчині пережити подібні відчуття. Єдиний мінус — мені хочеться постійно торкатись обличчя! (посміхається)

Коли перед гастролями потрібно, щоб шкіра була в бездоганному стані, з яким запитом ви звертаєтесь до косметолога? Можливо, вже є перевірені процедури-фаворити?

Запит єдиний — щоб за короткий проміжок часу обличчя виглядало бездоганно. У фаворитах маска «швидкої краси» та ферментна терапія. З помахом чарівного пензля DMK ці процедури здатні на дивовижні речі. 

Маска «швидкої краси» на основі дії кислотного пілінгу Quick Peel посилює оксигенацію клітин, усуває застій лімфи, покращує тургор шкіри та помітно зволожує її.

Ферментна терапія ефективно запускає дію власних ферментів шкіри, виводить токсини, стимулює синтез колагену, чудово підтягує шкіру.

Ці процедури асоціюються в мене з експрес-ліфтингом та омолодженням. Хіба можна уявити щось краще?

Цікаво дізнатись, що ви відчували під час першої процедури ферментотерапії?

Я буквально відчула себе «сплячою красунею»! Усе ж, не такою як її уявляв Шарль Перо, однак не менш жіночною.

Упродовж 45 хвилин процедури маска динамічно стискалась і я відчувала, як кров виконує свій батман фондю, тобто плавно рухається, наповнюючи клітини шкіри киснем. Я ніби рухалась разом з нею, проживаючи кожну пульсацію. Кульмінацією стало повне застигання, а на розв’язці, коли маску змили, я відчула неймовірну легкість! Ціла багатокомпонентна партія.

Після нанесення сироваток та крему була вражена, наскільки обличчя стало підтягнутим, світлим та блискучим.

 Які препарати DMK ми завжди змогли б побачити у вашій гримерці або ж гастрольному багажі?

Мій must have — це Beta Gel, який навіть за одне нанесення здатен регенерувати шкіру, загоїти подряпини після невдалих стрибків чи підтримок на репетиціях. Ще відчуваю, як покращився імунітет шкіри: зникли постакне, пігментні плями, тон став рівномірним. Люблю поєднувати Beta Gel з сироваткою Direct Delivery Vitamin C.

Також завжди маю при собі Acu Mist, що знімає будь-які роздратування, пом’якшує шкіру, має виражений антисептичний ефект. Особливо люблю наносити його на обличчя та тіло перед репетиціями. Так удається уникати подразнень чи висипань після інтенсивних навантажень.

 Балетна кар’єра передбачає відмінну форму та харчові обмеження. Яка реальність? Чи дотримуєтесь ви спеціальної дієти?

Я слідкую за тим, щоб харчування було збалансованим із великою кількістю вітамінів і макро- й мікроелементів. А ще мою форму чудово підтримує DMK EFA+. Це комплекс із полімінеральними та поліненасиченими кислотами, який забезпечує організм Омегою 3, 6, 9. Препарат допомагає регулювати гормональний рівень, функції загальної нервової та імунної систем організму. Після вживання курсу цієї біологічно активної добавки я помітила, ніби моя шкіра ожила зсередини, а тіло наповнилось додатковою енергією.

Олю, як ви навчились балансувати між важкими текстурами театральної косметики та здоровим станом шкіри?

Я додала до своєї косметички продукти DMK Cosmetics. І це стало чи не найбільшим відкриттям, адже не думала, що тональні основи можуть покращувати якість шкіри.

Мені подобається, що змішуючи тон із праймером Greme Glace, я можу регулювати щільність текстури на обличчі. Тож іноді наношу DMK Cosmetics як грим й обличчя виглядає природно, макіяж залишається надзвичайно стійким навіть під яскравим світлом софітів, а після зняття — шкіра м’яка, пружна з чистими порами.

Подобається також робити виразний макіяж очей тінями Complete Eye і наносити кремові рум’яна.

Звісно, в улюбленцях яскрава червона помада Cinema Red. Здається, після такого макіяжу почала отримувати більше овацій (сміється).

Тепер усім колегам раджу спробувати ці продукти.

Кажуть, що після балетної вистави найбільша мрія балерини зняти пуанти. Чи це правда і як ви приборкуєте втому в ногах?

О, так! Ми обожнюємо своє покликання і викладаємось на сцені наповну. Саме тому набряки та біль у ногах — частина нашої роботи. Але тепер вона не відчувається так гостро, бо завжди рятує Deep Freeze. Цей охолоджувальний гель миттєво знеболює м’язи та знімає набряки. Відповідно покращується мікроциркуляція і втоми немає навіть на наступний день.

Також Deep Freeze усуває будь-які болі в спині, дискомфорт при розтяжках і навіть гематомах.

Разом із DMK я будую власний світ впевненості ззовні всередину. Безумовно, це помічають глядачі, завдяки яким я живу сценою і здобула справжню себе.

Дізнатися більше: https://www.instagram.com/dmk_ukraine

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).