Нова колекція Burberry осінь-зима — 23/24: дебют Деніела Лі

Тижні Моди
22.02.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Наприкінці Лондонського тижня моди Burberry презентував нову осінньо-зимову колекцію 2023/2024. Це перша колекція Burberry під творчим керівництвом Деніела Лі, який змінив на цій позиції Ріккардо Тіши, що працював з брендом із 2018 року.

У вересні минулого року, коли бренд оголосив, що Тіши покидає свій пост і на його місце прийде Лі, у соцмережах розійшлися досить палкі дискусії щодо подальшої історії Burberry. Повернення плетіння intrecciato, pouch clutch bag, New Bottega: це все було за часів Лі.

Нову FW 23/24 колекцію дизайнер відкрив класичною та найвпізнаванішою для Burberry річчю: тренчем. Два об’ємні тренчі у темно-зеленому кольорі, що є історичним кодом для бренду, були представлені і для чоловічої, і для жіночої лінії. Оздоблені штучним хутром комірці, безперечно, сигналізували руку Лі. До цих образів були додані клатчі з відомою Burberry-клітинкою у темних відтінках фіолетового та зеленого.

До речі, саме ці темні відтінки були найбільш помітними в цій колекції: тканини таких кольорів можна помітити в кілтах-тартанах, у чоловічих светрах та штанах, у костюмах та сукнях. Однак Деніел Лі додав до цієї колекції й інші кольори та принти. Наприклад, трояндовий, гірчичний, бежевий та, звісно, новий головний для Burberry – яскраво-синій. 

Новий креативний директор формує незвичну лінію: сучасні фактурні образи, досить нестандартні рішення в аксесуарній лінії (великі хутряні шапки або ж сумки чи брелоки – дуже неприродньо для чопорного Burberry), “пухнасте” або максівзуття (або пухнасте максівзуття – босоніжки). 

Також можна помітити деконструкцію, нашарування різних фактурних тканин: цьогорічний “качковий принт”, напів дезерти фіолетового кольору, об’ємна сумка та штучне боа.

Окремі образи були прикрашені незвичною фурнітурою у вигляді качиного пір’я. У цьому прослідковується спадковість бренду Burberry: класичний для полювання одяг був дуже популярним у ХХ-му столітті. А разом з високими черевиками це точно навіює естетику англійського полювання.

На бекстейджі після показу Деніел Лі заявив: “Гадаю, це було смішно. Ви повинні мати відчуття гумору”. Також він додав, що “це зміна для нього, це зміна для бренду, це зміна на краще”. На одному з його образів було написана фраза “Вітер змін”, що найкраще описує нову FW 23/23 колекцію, створену Лі для Burberry.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).