Італійська вишуканість у колекції Fendi осінь-зима — 2023-2024

Новини
23.02.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
Чисті кольори – складні силуети
ПОДЕЛИТЬСЯ

Кім Джонс представив зрозумілу, елегантну та водночас свіжу для Fendi колекцію. За рецептурну основу дизайнер взяв італійську вишуканість, властиву місцевим жінкам. Образи з нової колекції Fendi цілком реальні: чисті кольорі, прості тканини та доречні дизайни. Кім Джонс переносить в лінійку осінь-зима — 2023-2024 розмірений стиль життя, додаючи йому кутюрного лоску.

Головними кольорами колекції стали небесно-блакитний, пісочний, глибокий сірий і різноманітні відтінки сірого. Їх Кім Джонс представляє в монохромі або поєднує між собою в сукнях максі, сорочках з плісируванням, костюмах, трикотажних светрах і тренчах.

Властиву собі любов до чоловічих фактур і силуетів дизайнер ретранслює в жилетах на ґудзиках з відкритою спиною. Також у колекції з’являються і широкі штани косого крою, і прямі макінтоши. Фемінності образам Кім Джонс додає за допомогою напівпрозорих і сяючих тканин, відкриваючи жіночі ключиці та плечі.     

Під час створення колекції дизайнер надихався особистим стилем Дельфіни Делетрез Фенді. Це відобразилося в подовжених спідницях-кілтах, одягнених поверх штанів, і атласних чорних костюмах. Схожу уніформу Дельфіна носила під час навчання в одній з престижних шкіл Риму.

Джонс звертався за натхненням і до архівів модного Дому часів Карла Лагерфельда. У трикотажних светрах дизайнер використовує прийоми потрійної пряжі та застібки-кнопки, які Карл представив у рамках осінньої колекції 1996 року.

Сценографія показу продовжувала фундаментний сенс колекції – нічого складного, лише вишукана простота. Серед відомих гостей шоу була помічена Сільвія Фенді. "Чиста, проста, але складна", — так звучала коротка рецензія дизайнерки. 

Читайте також: Нова колекція Burberry осінь-зима — 23/24: дебют Деніела Лі

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).