Спокусна провокація у новій колекції Diesel FW 23/24

Тижні Моди
23.02.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
“Ми дуже зухвалий, прямолінійний бренд”, — Гленн Мартінс на бекстейджі шоу.
ПОДЕЛИТЬСЯ

Напередодні в Мілані розпочався новий тиждень моди. Одним із найяскравіших показів відкриття став Diesel. Цьогорічними запрошеннями на показ стали брендовані коробки із засобами контрацепції, а гостей на показі зустріла величезна гора з презервативів. 

Як пояснив креативний директор бренду Гленн Мартенс, Diesel разом з Durex розробили кампанію з метою привернення уваги до безпечного сексу. У найближчому сезоні бренд планує безкоштовно роздавати брендовані Diesel&Durex засоби контрацепції в кожному бутику по всьому світові.

Креативний директор зізнався, що його натхненням для цієї колекції стала сексуальна захищеність. “Успішність життя це про бути сексуально-позитивним, веселитися, насолоджуватися життям, але так само відноситися з повагою і бути захищеним”, - прокоментував він журналістам.

Колекцію відкрили джинси на дуже низькій посадці, що буквально закривали взуття. Верхню частину образу доповнював зістарений шкіряний лого бомбер. У наступному уже жіночому образі ми бачимо ті самі джинси на дуже низькій посадці (тобто мода на них триватиме і наступної зими так само) та фактурний светр. У всій колекції прослідковується молодіжна естетика 1990-х та початку 2000-х - Y2K. Силуетні юбки в поєднанні зі светрами на застібках, мінітопи, об’ємні пуховики та великі дивні принти - це мова, якою розмовляє Diesel girl чи boy у новому сезоні. 

У цьому сезоні Diesel використав багато деворе деніму – деніму, обробленому хімічним процесом, що розщеплює волокна тканини, створюючи напів прозорий малюнок на міцній тканині. 

Деворе джинси на низькій посадці разом з майками та прямокутними сумками на плече, напів прозорі максісукні з деніму, спокусливі жакети та об’ємні пальта – завдяки використанню цієї техніки вироби вийшли доволі “сексуально-ніжними”, а ось крій, аксесуари та взуття додавали тієї самої змішаної, інколи дивної та надто відвертої естетики нульових. Також Diesel використав техніку відбілювання та покриття деніму пластиком: технологічністі обробки деніму в цьому сезоні надали великої уваги.

Також варто відмітити й кілька в’язаних образів: завдяки незвичній техніці в’язання, бренд створив об’ємні гранж-луки, що на показі буквально розвалювалися в русі моделей.

Окремі елементи деконструкції були ніби “збризнуті” кольором металік, відтінками помаранчевого та зеленого кольорів. 

Абсолютно не йдучи за тенденцією лаконічності та простоти, Diesel подає історію через призму кодів власного бренду: денім, гранж та сексуальність в усіх її проявах. Лейтомотивом цієї колекції є секс, відвертість та виклик суспільству – який, безумовно, кидають не всі.

“Ми дуже зухвалий, прямолінійний бренд”, — Гленн Мартінс на бекстейджі шоу. 

Читайте також: Колаборація весни: H&M та Mugler

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).