Netflix і BBC планують заборонити використання корсетів на знімальних майданчиках історичних драмах

Новини
27.02.2023
ТЕКСТ: Ірина Задорожна
ПОДЕЛИТЬСЯ
Через скарги акторів
ПОДЕЛИТЬСЯ

Netflix, BBC і ITV планують відмовитися від корсетів в історичних драмах з міркувань безпеки й здоров’я. Натомість акторам дозволять одягати свою білизну. Про це повідомляє Metro з посиланням на The Sun.

“Корсет відомий своїми обмеженнями, і багато акторок скаржилися відділу костюмів на шкоду, як короткострокову, так і довгострокову, що виникла після довгого 12-14 годинного робочого дня, проведеного в корсеті на знімальному майданчику”, — зазначає джерело The Sun.

Після носіння корсета фіксувалася поява синців та проблем із диханням. Тож як розповіли для The Sun, у сучасному свідомому світі не варто заохочувати жінок зменшувати талію й тому заборона використання корсетів — пам’ятний момент в історії періодичних драм.

Зокрема продюсери “Бріджертонів” розповіли, що актори більше не зобов’язані носити корсети. Також повідомляється, що ITV послідували цьому прикладу, а BBC “готова приєднатися до бойкоту”.

Минулого року Симон Ешлі, яка зіграла Кейт Шарму в “Бріджертонах”, розповіла Glamour про свій негативний досвід носіння корсета: “Я зрозуміла, що коли ти носиш корсет, ти просто не їси. Це змінює твоє тіло. Моментально в мене стала менша талія. Коли ж ти перестаєш його носити, то тіло стає таким же. Я відчувала багато болі в корсеті, здається, я навіть порвала зв’язки на плечі”.

Акторка Емма Стоун також поділилася, що не надто любить корсети, адже під час фільмування “Фаворитки” вона перший місяць “не могла дихати”. Неприязнь до корсетів розділяє й Кіра Найтлі, яка вдягала їх для фільму “Герцогиня” та назвала цей елемент гардероба “жахливим”.

 

Читайте також: Після скандалу з Віллом Смітом: “Оскар” створює команду для кризових ситуацій

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).