Гра з пропорцією, фактурами та різноманітністю уяв у новій колекції Bottega Veneta

Новини
27.02.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Завдяки останнім сезонам в Bottega Veneta креативний директор бренду Матьє Блазі посів нову високу сходинку у фешн-сфері. Після гострих і трендових дизайнів Деніела Лі бренд продовжує бути одним із тренд-сеттерів сучасної прет-а-порте моди.

У новому осінньо-зимовому сезоні Bottega Veneta презентував яскраву та дуже різну картинку. На бекстейджі показу Блазі розповів, що креативною ідеєю цього сезону була людська різноманітність.

“Ідея дивних зустрічей – люди, яких ви зустрічаєте на вулиці, дійсно вас вражають.” -”(вулиця) Це місце, де кожний приналежний”, - додає дизайнер.

Це слідує ідею італійського карнавалу, який традиційно проходить в Італії в лютому: кожен карнавальний образ різний, особливий і вражає своєю індивідуальністю й особистісним відображенням.

Ось і ця колекція є дуже різною, буквально карнавальною, наповненою різними, часто не схожими один між одним образами. Bottega Veneta створює образи, що ідеально підійдуть на офіційний захід, або вечірку з друзями, або похід у ресторан чи на “просто так” – 81 образ є втіленням фешн-розмаю та кодів бренду.

Коди будинку Bottega Veneta втілені в техніці intrecciato та в майстерності роботи зі шкірою – для окремих образів бренд "поголив" шкіру, надаючи їй легкості. intrecciato було втілене в об’ємних сумках-відрах з фактурною шкірою та сумках-pouchet різних кольорів на короткій ручці.

Варто відмітити й майстерність тканин та фактур: в’язані шкарпетки зі шкіри, вовна у вафельній фактурі, пір’я, тканина під страусину шкіру – творчий та безпосередній технічний потенціал Bottega був втілений на максимум.

Поміж класичних tailor-кроїв, втілених у пальта, костюмні образи, блейзери та жакети, а також ніжних мідісуконь у квіткових принтах, Блазі додав яскраві колірні палітри та, головне, – фактури тканин. У деяких образах була втілена деконструкція, а десь оверсайз верх був доповнений разом з фактурним низом (топ з довгими рукавами у фактурній тканині та юбкою, наче зі страусиного пір’я, є новинкою для Bottega Veneta).

Сукні з об’ємним поділом, форма пісочного годинника та навіть напів корсетні бустьє – жіноча лінія суконь була яскравою і надто різною, однак дуже гармонійною.

"Шоу це частина параду", - ділиться креативний директор бренду.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).