#StandWithUkraine: моделі Таня Кізько та Меггі Роулінз на діджитал-обкладинці L`Officiel Ukraine

Съемка
02.03.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

З початку повномасштабного вторгнення L`Officiel Україна започаткували проєкт #StandWithUkraine, аби інформувати світову фешн-спільноту про події в країні та підтримувати українських дизайнерів. Героїні нашої нової діджитал-обкладинки — українська модель Таня Кізько й американська модель Меггі Роулінз, яка з лютого минулого року допомагала біженцям на польсько-українському кордоні.

Меггі: сукня, Bevza, шуба, Anton Belinskiy; Таня: сукня, Gudu

Яка була ваша перша думка, і що ви відчули, коли дізналися, що в Україні почалась повномасштабна війна?

Таня: Я ніколи в житті не відчувала себе такою розгубленою, наляканою та спустошеною, як тієї ночі, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення більше року тому. Я була на зв'язку з родиною та друзями 24/7. Тут, у Нью-Йорку, всі були глибоко шоковані першими тижнями цієї жахливої новини.

Меггі: Було страшно. Це була тема, про яку говорив увесь світ, тому спостерігати, як вона переходить від спекуляцій до реальності, було страшно.

Топ, штани, Elena Burenina

Чи було ваше життя пов’язане з Україною до початку повномасштабної війни? Що ви знали про неї?

Таня: Я народилася в Україні, жила тут до своїх 19 років. Всі мої близькі люди все ще в Україні.

Меггі: Окрім кількох українських друзів і колег, я не мала жодних інших зв'язків з Україною. Однак, що я дійсно знала про Україну, так це стійкість і гостинність її народу.

Чи відчуваєте ви підтримку України в індустрії, у якій працюєте?

Таня: Я поважаю модну індустрію, яка підтримує мою країну. Минулого року ми організовували благодійні вечері та заходи у співпраці з журналами та брендами, щоб зібрати гроші для України. Багато великих дизайнерів створили колекції, натхненні нашою культурою, я бачила багато капсульних колекцій, створених для підтримки української культури та збору грошей на допомогу біженцям, солдатам тощо.

Меггі: Так, хоча я вважаю, що можна було б зробити більше.

Топ, Elena Burenina

Як і чому у вас виникло бажання допомагати Україні?

Таня: Це ніколи не було рішенням, це було за замовчуванням. Це моя рідна країна, моя Батьківщина та місце, за яким я найбільше сумую, коли перебуваю за кордоном.

Меггі: Я побачила, як мій друг-лікар працює на кордоні України та Польщі. У минулому я працювала з іншими командами медичної місії, які виїжджали в різні країни в якості швидкої допомоги, коли в цьому виникала потреба. Завдяки характеру моєї роботи, це дозволило мені взяти відпустку, щоб попрацювати і використати свої навички медсестри.

Сукня, J'amemme

Чи змінилось якось ваше життя та погляди на певні речі після початку повномасштабної війни в Україні?

Таня: Безумовно. З початком війни світ усіх українців перевернувся, так само як і мої перспективи. Я зрозуміла, що всім нам залишилося не так багато часу на цій планеті, що щастя можна знайти в дрібницях, що ти маєш бути щасливим, бо ти здоровий, у тебе є батьки, друзі, які тебе люблять. Найголовніше - це життя. Це може здаватися очевидним, але починаєш цінувати кожну мить, коли розумієш, що вона може бути втрачена в одну секунду.

Меггі: Це жахливо бачити, як розгортається війна, навіть якщо вона не в моїй рідній країні. Мені дуже пощастило, що війна безпосередньо не торкнулася мого повсякденного життя.

Піджак, Elena Burenina

Нині після року повномасштабної війни увага до України у світі поступово зменшується. На вашу думку, як потрібно нагадувати за кордоном про те, що відбувається в Україні?

Таня: Дуже допомагають соціальні мережі, я пояснюю всю ситуацію людям в Америці, щоб вони мали правдиву інформацію від людини з України. І всі, з ким я зустрічався, розуміють нашу ситуацію і всіляко нас підтримують.

Меггі: Я думаю, що ми повинні продовжувати говорити про це, ділитися історіями і пропонувати допомогу, коли ми можемо.

Піджак, Elena Burenina

Як люди в США тепер реагують на згадки про Україну та війну?

Таня: Я бачу багато співчуття з боку людей. Я знаю американців, які жертвують багато грошей, щоб допомогти нашій країні, вони також використовують соціальні медіа платформи, щоб ділитися правдою. Тут багато людей виходять на мирні протести.

Меггі: Я думаю, що більшість громадян США в захваті від мужності та відваги українського народу.

Чи плануєте ви завітати до України після війни й, можливо, там попрацювати?

Таня: Я планую відвідати Україну найближчим часом, як я вже казала, у мене там живе вся моя родина.

Меггі: Обов’язково.

Шуба, Anton Belinskiy

Що допомагає вам відволікатися від поганих думок і страшних новин? Що дарує вам внутрішній баланс?

Таня: Нічого не допомагає, якщо чесно. Після року повномасштабного російського вторгнення я виробила звичку читати новини щогодини-дві, інакше я була б ще більше стурбована тим, що не знаю, що відбувається в моїй країні.

Меггі: Я намагаюся сприймати негативні новини та медіа в невеликих дозах, виходити на вулицю і рухатися. Іноді відключитися на мить - це єдине, що допомагає. Відчуття дуже пригнічує, коли ти настільки сильно обізнаний про всі негативні речі, що відбуваються у світі. Я не думаю, що ми, люди, створені для того, щоб нести вагу світу на своїх плечах, хоча ми піддаємося цьому щодня. Я намагаюся робити все, що можу, щоб допомогти, а потім, коли дозволяє час і робота, займаюся волонтерством за межами своєї професії.

Шуба, Anton Belinskiy

Яким для вас видався минулий рік?

Таня: Я провела його, сподіваючись усім серцем на нашу перемогу, молячись за кожну душу, яка постраждала в цій жахливій війні, яку розв'язала Росія.

Меггі: Наче вихор.

Cукня, Gudu

Що для вас нині слугує натхненням в улюбленій справі?

Таня: Можливість творити мистецтво. Ми всі любимо мистецтво в різних формах - те, що допомагає нам зробити наше життя яскравішим. Це допомагає нам жити, переживати найважчі часи, ще більше насолоджуватися хорошими моментами. Для мене це океан самовираження і можливість ще більше пізнати навколишній світ.

Меггі: Люди, яких я зустрічаю в різних сферах життя, з різним походженням.

Сукня, Bevza, шуба, Anton Belinskiy

Ми запитали у дівчат їх фаворитів української модної індустрії. 

Меггі: 

Anna October. Мені подобається колекції бренду, тому що вони такі грайливі та жіночні.

Lake Studio. Мене приваблює в Lake Studio ремісничий акцент; кожна річ ніби розповідає унікальну історію.

На Меггі: Сукня Burenina. На Тані: Сукня, J'amemme

Таня:

Ksenia Schneider. Чесно кажучи, це мій улюблений джинсовий бренд. У них завжди є різноманітний джинсовий одяг, який виглядає базово, і в той же час ви завжди можете знайти цікаві речі, які можуть підкреслити ваш стиль. І завжди чудова якість.

Ruslan Baginskiy. Кожна крута дівчина в Україні має у своїй шафі капелюх від Ruslan Baginskiy. І мені дуже приємно бачити цього дизайнера в усьому світі. Багато знаменитостей теж люблять носити його аксесуари. Ці капелюхи завжди добре виглядають з будь-яким вбранням.

Vita Kin. Я дізналася про цей бренд нещодавно, але одразу ж закохалася. Це найкращий спосіб поєднати традиційні українські костюми та сучасну моду. Настільки автентично. Абсолютно розкішна вишивка та аплікації. Це ручна робота, що робить ці речі ще крутішими.

Сукня, J'amemme

 

 

 

Фотограф: Олена Шкода, @shkoda
Арт-директор та стилiст: Iрина Лi, @l_i_r_a_
MUAH Artist: Тетяна Харкофф, @harkoff_makeup
Моделi: Таня Кiзько, @tanyakizko, Меггi Роулiнз, @maggierawlins, The Lions
Локацiя: Fort Tilden, NY

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).