Містична флора в колекції Acne Studios осінь-зима 23/24

Тижні Моди
02.03.2023
ТЕКСТ: Анастасія Поляк
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Переплетене листя, квіти й вітки виноградної лози у своїй новій колекції креативний директор і засновник Acne Studios Джонні Йоганссон представив справжнє буяння природи. Він поділився, що під час створення образів його надихали спогади про дитинство, яке він провів на півночі Швеції. 

На цю колекцію мене надихнули темні зими у Швеції, де світловий день триває лише кілька годин. Я хотів зафіксувати красу темряви. Швеція – це те місце, де раптово закінчується місто, а потім починається сосновий ліс. Мені завжди подобався контраст між міським життям і природою, уявлення про те, що нескінченний ліс не за горами. У Скандинавії природа часто стикається з містом: дитячий майданчик знаходиться з одного боку будівлі, а ліс з іншого. Жити так близько до природи в нашому сучасному світі стає все рідше”, сказав засновник бренда. 

У новій колекції Йоганссон намагався відобразити ностальгічний для нього світ природи через призму міського жителя. Серед верхнього одягу були представлені укорочені байкерські куртки зеленого, коричневого й чорного кольорів та об’ємні тренчі незвичних форм. Чи не найголовнішим елементом багатьох образів стало шнурування: на шкіряних штанах, сукнях і навіть чоботах та високих рукавицях. 

Фактури та принти образів колекції були виконані у вигляді зів’ялого листя, переплетеного з вітками виноградної лози, а на в’язаних сукнях і взутті можна було помітити об’ємні квіти. Йоганссон розповів, що головним натхненням для нього стали всі текстури, які можна знайти, наприклад, у тому ж лісі, зокрема й мох і кора дерев. Мотиви природи прослідковувалось і в кольорах колекції: здебільшого переважали різні відтінки зеленого, жовтого, коричневого й сірого та чорного.

Серед аксесуарів були представлені шкіряні сумки з імітацією потертості, темні сонцезахисні окуляри та підвіски у вигляді ланцюжків і кілець. Взуття гармонійно відображало тему колекції та вбирало елементи, які ми бачили й в одязі: знову ж таки листя, шнурування і ліани, які переплітаються на нозі моделі.

Читайте також: Колекція Saint Laurent осінь-зима 23/24 – оновлена класика повертається

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).