Перша прет-а-порте колекція Schiaparelli FW 23/24 репрезентує “антидот массовому відчуттю”

Тижні Моди
04.03.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Учора, 2 березня, у рамках Паризького тижня моди модний будинок Schiaparelli презентував свою першу ready-to-wear зимову колекцію. 

Як ділиться команда бренду, цього сезону їхнім завданням було “представити увесь повноцінний гардероб: з поплінових сорочок до короткої вельветової сукні, а також наповнити цю класику дотепністю, непропорційністю та драмою Скіапареллі”. 

Креативний директор бренду Деніел Розбері розповів, що його ціллю було зробити цю колекцію як “антидот масовому відчуттю” – відчуттю прет-а-порте. Колекція містила всі класичні та знакові для Schiaparelli коди: гострий фактурний крій, графічний трикотаж, об’ємні прикраси, деталізовані вставки, футуристична фурнітура та пишність.

Показ відкрило об’ємне силуетне пальто з максірукавами та фактурними ґудзиками. Доповнений об’ємним білим тюрбаном та високими молочними шкіряними черевиками, образ давав відсилки до футуристичного, свіжого, радикального погляду Ельзи, з яким вона увірвалася у світ моди в 1930-ті.

Також Розбері розробив дві мінісукні, й обидві на 100% репрезентація коду Скіапареллі: одна мінісукня була оздоблена золотими фігурними елементами, що створювали вигляд обличчя, у той час як інша була у простому мінікрої, однак з високими opera gloves, які об’єднувалися в цілий шлейф. Центральним елементом цієї простої сукні була об’ємна прикраса – велика золота лілія. Мідісукні так само були досить силуетного крою, однак завжди доповнені об’ємними прикрасами чи аксесуарами: великим намистом-вустрицями або сережками-очима. Усі сукні представлені у фактурному, однак простому крої. 

Також Schiaparelli презентували й пальта з обробкою тканини у вигляді морських водорослів, костюми з приталеними жакетами та широкими штанями у денімі та велюрі та, уперше, об’ємні зимні парки.

Цього сезону Розбері презентує не спрощену історію Haute Couture, а відтворює ready-to-wear у власному відчутті кодів та ідеї дому: аби жінка відчувала себе більше, ніж самою собою. Бренд насичує колекцію прикрасами та аксесуарами, а також додає знакові елементи, наприклад взуття з золотими фактурними пальчиками, тим самим даючи можливість відчути високу моду в щоденному гардеробі та перекреслюючи масову думку про простоту цієї щоденності.

Точно можна підтвердити: бренд слідує словами засновниці: “Ніхто не знає, як вимовляється Schiaparelli, але всі знають, що це значить” та створює дуже знакову колекцію готового одягу.

Читайте також: Містична флора в колекції Acne Studios осінь-зима 23/24

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).