Модель Анай Сосік — герой березневої digital-обкладинки L`Officiel Hommes

Герои
14.03.2023
ТЕКСТ: Олексій Нілов
ПОДЕЛИТЬСЯ

Переїхати в Мілан у юні 16, брати участь у показах Prada та Balmain, працювати менеджером проєктів TEDx, направлених на боротьбу за охорону здоров’я в індустрії моди. Згодом виявиться, найщасливішим тебе зробить написання дитячої освітньої книги. Говоримо про тонкощі fashion-сфери, саморозвиток і диверсифікацію з героєм нової digital-обкладинки L`Officiel Hommes, моделлю Анаєм Сосіком.

Пальто: Celine. Светр: Tiger of Sweden. Штани: Han Kjobenhavn. Окуляри: Celine. Взуття: Celine

Скільки років ти у модельному бізнесі? Що за ці роки тебе приємно здивувало, а що засмутило?

Я працюю в модельній індустрії вже десять років. Я офіційно розпочав свою міжнародну кар’єру в 16 років, переїхавши до Мілана. Я думаю, що мене приємно здивувало те, що я все ще можу отримати обкладинку журналу після стількох років (сміється). Але якщо говорити серйозно, то творчі люди, яких я зустрічаю на своєму шляху, це завжди найкращий сюрприз. І моє найбільше засмучення сталося на ранніх етапах моєї кар'єри, коли я починав в Словенії. Робота була вкрай обмежена в моїй країні, тому що більшість словенських клієнтів мали ексклюзивні угоди лише з одним агентством, і нам, моделям з різних агентств, було неможливо працювати. Кожного тижня моди (що більше схоже на weekend моди, оскільки він триває лише 2 дні) вони замовляли лише ті самі моделі, рік за роком. Це рішення безперечно завдало шкоди словенській індустрії моди, оскільки всі «хороші» залишилися у більших країнах і на ринках і ніколи не працюватимуть для цих клієнтів чи заходів у майбутньому.

Піджак, рубашка, бабочка: Gucci. Джинси та взуття: Celine

Як змінюється індустрія моди? Які типажі чоловіків сьогодні потрібні? І що робити тим, хто не відповідає модним запитам?

Індустрія моди кардинально змінилася. Існує інклюзивність тіла, вже настав час, і, звичайно, є високий підйом особистостей у соціальних мережах, які починають успішну кар’єру моделі. Це майже став ринок, де є місце для всіх, тобто існує так багато підрозділів модного ринку, що майже кожен, хто трохи відрізняється від модних стандартiв минулого, може задовольнити потреби в моді... Aле це приходить і йде, і я вірю, що класичний чоловічий модельний образ завжди залишатиметься в моді.

З якими брендами ти працював? У яких великих шоу брав участь?

Я працював для Prada, Valentino, D&G, John Galliano, Balmain і особливо для Calvin Klein протягом кількох років.

Пальто: Ami. Сорочка: Giorgio Armani. Платок: Giorgio Armani

Чи є правила, як стати успішною моделлю?

Я вважаю, що наполегливість і пунктуальність є для мене золотими правилами.

Кардиган: Prada. Джинсовий піджак: Pradа. Штани: Tiger of Sweden

Крім того, що моделі демонструю одяг, вони повинні бути особистостями. Які в тебе захоплення? Що тобі цікаво?

Я однозначно погоджуюся з цим. У вільний час я люблю читати і писати, і тримаюся подалі від людей (сміється). І, звичайно, я люблю спорт, від занять у тренажерному залі до бігу та піших прогулянок.

Блейзер: Rick Owens. Комбінезон: Rick Owens. Вуаль: Spatz Hutdesign

У яких соціальних ініціативах ти береш участь? І чому це важливо?

Зараз я працюю на TEDx як менеджер кількох проектів, переважно намагаючись привернути увагу до законодавства про охорону здоров’я в індустрії моди. Однією з наших головних кампаній є #TheFashionWorkersAct, яка є законодавчим актом, що закриє юридичні лазівки, завдяки яким керуючі компанії уникають відповідальності, незалежно від фінансової чи будь-якої колективної справи, що потребує вдосконалення.

Блейзер: Rick Owens. Комбінезон: Rick Owens. Вуаль: Spatz Hutdesign

Як моделі підтримують ментальне здоров'я? Чи траплялися в тебе зриви через роботу? І як ти впорався?

Я б сказав, що найважче для мене було під час пандемії, тому що все, що я знав і над чим багато працював, зникло в одну мить. Впоратися з цим було нелегко, тим більше, що нічого не відволікало. Думаю, ми всі боялися, чи все повернеться до того, як було, і я майже впевнений, що можу говорити за всіх, хто працює в індустрії творчого мистецтва. Я впорався, почавши працювати над іншими проектами, які приносили мені радість. Вони безпосередньо не пов’язані з модою, але вони допомагали мені рости.

Шкіряний піджак, жилет, джинси, взуття, сумка й окуляри: Celine. Топ: Ami

Як можна диверсифікувати модельний бізнес?

Завжди майте кілька речей для розвитку. Таким чином ви не будете спустошені, якщо щось не вийде. Щодо мене, то я почав займатися продюсуванням, працювати за лаштунками та писати, що зробило мене найщасливішим. Зараз я працюю над великим проектом, який буде освітньою дитячою книгою. Я радий скоро побачити цю книгу на полицях у всьому світі!

Пальто, джинси, намисто: Celine. Toп: Ami

Пальто: Ami. Сорочка: Giorgio Armani. Платок: Giorgio Armani

Жакет і жилет: Chanel. Капелюх: Hurricane

Сорочка та камербан: Dries van Noten. Краватка: вінтаж

Блейзер, сорочка та штани: Yohji Yamamoto. Взуття: Celine

Пальто: Celine. Светр: Tiger of Sweden. Штани: Han Kjobenhavn. Окуляри: Celine. Взуття: Celine

Джинси та сумка: LV. Светр: Celine. Намисто: SIMONN

Жакет і штани: Dior. Топ: Salt Murphy. Взуття: Celine

Model: Anej Sosic
Photographer: Nick Naida
Stylist: Simon Nygard
Hair and MUA: Svitlana Koroleva
Stylist Assistant: Oleksandra Orazova
DOP: Milo Chiavarino-Annaud
Producer: Alexandra Lempert
Editor-in-Chief: Aleksey Nilov
Location: Hotel Grand Amour, Paris

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).