Dior стане першим великим європейським брендом, що покаже свою колекцію в Індії

Новости
14.03.2023
ТЕКСТ: Ірина Задорожна
ПОДЕЛИТЬСЯ
Показ відбудеться біля арки “Брама до Індії”
ПОДЕЛИТЬСЯ

Наступну Pre-Fall колекцію Dior презентують 30 травня біля архітектурної пам’ятки “Брама до Індії” в Мумбаї. Таким чином модний будинок стане першим великим європейським брендом, що проведе показ в Індії. Про це повідомляє The Business of Fashion.

Колекція, створена під керівництвом Марії Грації К’юрі, складатиметься з шовкових суконь, вечірніх пальт та спідниць в стилі сарі, що міститимуть традиційні індійські силуети. Деякі речі декоровані складною вишивкою, над якою працювали мумбайські ательє Chanakya та школа ремесел Chanakya. Це не перша колаборація Dior із місцевими майстрами — раніше заклади Chankya співпрацювали з брендом у 2019, 2020, 2021 та 2022. 

“Для мене презентувати в Індії означає також вшановувати спадщину Індії через вишивку. Показувати її важливість у світі моди”, — розповідає креативна директорка Dior Марія Грація К’юрі.

Партнерство з Chankya стало для К’юрі проєктом сестринства. Співпраця бренду та тамтешніх творців демонструє цінності Dior: вони не лише про жіночність і чуттєвість, а й про феміністичні ідеї. Зокрема мета школи ремесел Chankaya — надати малозабезпеченим жінкам навички, які допоможуть їм заробляти на життя. Індійські ремісники, що прикрашають одяг, є переважно чоловіками.

“Мода — це набагато більше, аніж 10 хвилин на подіумі, — ділиться К’юрі. — Я роблю це шоу з любові до цієї країни, і, тому що вони підтримують мою творчість. Це справді щось дуже особисте”.

 

Читайте також: Louis Vuitton представить круїзну колекцію на острові Ізола-Белла в Італії

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).