Історичні артізанальні коди та оновлений tailor-крій у новій весняній колекції BOSS

Новини
17.03.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

BOSS презентував свою нову весняну прет-а-порте колекцію. Не зважаючи на звичні покази в Мілані, цього року компанія вирішила презентувати новий сезон у Маямі. “Це дуже важливий маркет для нас”, - розповів старший віце-президент креативного керівництва Марко Фальконі. 

Кілька сезонів тому бренд відмовився від першочергової назви Hugo Boss, ставши просто Boss. Також були помітні певні відходи від притаманного брендові костюмного стилю та презентації кравецької майстерності.

Нова колекція натхненна італійським глянцем. Також Фальконі додає, що в новій колекції він хотів по-новому переглянути історичну співпрацю з італійськими артізанальними виробниками тканин.

Реінтерпретація історичних кодів у сучасному стилі – головна ідея нової весняної ready-to-wear колекції. Ми можемо побачити велику кількість tailor-крою в оновленому форматі, а також деконструкцію, нашарування, використання різних фактур, вільність у русі – вони стали кодами нового сезону. З колірної палітри Марко Фальконі обрав спокійні кольори, наприклад, бежевий у різних відтінках, багато молочного та білого, світло-голубий, звісно ж, чорний та вугільний і їхні відтінки. Колекція не має окремої яскравої плями, навпаки, вона гармонічно-однорідна, де відрізняється лише крій та фактура тканини. 

Жіночі образи часто поєднували різну тканину, як от частина від двобортного піджака, довгий рукав та спідниця вище-коліна або ж силуетні жакети з довгим рукавом у поєднанні з високими бриджами та прозорим топом, хоча, сукні мали силуетну фігуру. Цікаво, що гра з передньою частиною двобортного піджака перейшла й на інші образи, наприклад, на просту білу сукню мідікрою.

Безумовно, хочеться відмітити високі шкарпетки з легкої матерії, що нагадували вкорочені колготки – ними доповнена більшість жіночих образів у поєднанні із з босоніжками, і з туфельками у квадратному носаку. 

На ранвей-шоу в ролі моделей Boss запросили багато відомих інфлюенсерів: Памелу Андерсон, Лоу Роач та DJ Khaleed. 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).