Книжковий Арсенал оголосив дати й формат проведення цьогорічного фестивалю

Новини
03.04.2023
ТЕКСТ: Анастасія Поляк
ПОДЕЛИТЬСЯ
Операторами продажу книжок стануть локальні київські книгарні
ПОДЕЛИТЬСЯ

Команда Мистецького арсеналу оголосила дати проведення 11-го фестивалю “Книжковий Арсенал”. У цьому році він триватиме з вечора 22 червня до 25 червня. 

Як зазначили організатори, структура фестивалю залишатиметься незмінною: захід складатиметься з програмної частини й книжкового ярмарку з різноманітними тематичними секціями. Проходитиме “Книжковий Арсенал” у лівому крилі першого поверху Старого арсеналу.

Головним нововведенням цьогорічного фестивалю стане те, що операторами продажу книжок будуть не окремі видавництва, а локальні київські книгарні. Так, книгарня “Закапелок” представить секції “Дитяча література” і “Комікси та графічні романи”, “Книжковий Лев” — секцію “Художня література”, а “Сенс” — секцію “Нонфікшн”. Видавництва не зможуть самостійно пропонувати свою продукцію через “нерівні умови існування та роботи учасників видавничого ринку внаслідок війни”.

Також в межах міжінституційного партнерства з Мистецьким арсеналом оператором секції “Арткнига” стане “Довженко-Центр”. Окрім цього, важлива увага приділятиметься категорії “Воєнна література”, де будуть представлені видання про війну, опубліковані після 2014 року.

Формат, який ми пропонуємо, має на меті представити нашим відвідувачам широку інклюзивну лінійку книг від максимального кола українських видавництв, що, своєю чергою, допоможе підтримати більше дієвців галузі. Крім того, залучення до співпраці локальних незалежних книгарень, сподіваюся, дозволить нам звернути увагу на важливість саме цієї ланки на шляху книжки від автора до читача: такі книгарні, кожна зі своїм власним обличчям, підходом до клієнта, культурою побудови здорових бізнес-відносин із видавцями та стратегією розвитку місцевих локальних спільнот навколо себе заслуговують на більшу помітність”, — поділилася директорка Міжнародного фестивалю “Книжковий Арсенал” Юлія Козловець.

У межах програмної частини буде проведено близько 50 подій. Для безпеки усіх учасників фестивалю поблизу облаштують укриття.

 

Читайте також: Netflix створив програму грантів для українських режисерів і сценаристів

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).