Американка Крістіна Кох стане першою жінкою, яка побуває на Місяці

Новини
04.04.2023
ТЕКСТ: Анастасія Поляк
ПОДЕЛИТЬСЯ
У NASA оголосили склад екіпажу навколомісячної місії, до якого увійшла перша жінка
ПОДЕЛИТЬСЯ

Космічна агенція NASA оголосила склад екіпажу навколомісячної місії Artemis II, запуск якої планується у 2024 році. Серед астронавтів американка Крістіна Кох, яка стане першою жінкою, яка побуває на Місяці, якщо місія виявиться успішною.

На сайті NASA опублікували біографії кожного з членів екіпажу майбутньої подорожі. Так, окрім Крістіни Кох, до складу команди увійшли командир Рейд Вайзмен, спеціаліст місії Джеремі Гансен і пілот Віктор Гловер, який може стати першим темношкірим чоловіком, який ступить на супутник Землі. 

Як зазначили організатори місії, Крістіна Кох раніше встановила рекорд з найтривалішого космічного польоту жінки. Усього вона провела у космосі 328 днів, 13 годин і 58 хвилин. Натомість для Джеремі Гансена це буде перший космічний політ у його житті. 

У межах місії Artemis II астронавти здійснять перший політ поблизу Місяця за останні 50 років. Раніше люди ступали на поверхню супутника у грудні 1972 року під час подорожі на космічному кораблі “Аполлон-17”. Під час нового 10-денного польоту астронавти не робитимуть висадку на Місяць. Головною метою місії є випробовування космічного корабля Orion. 

 

Читайте також: Український фотограф Євген Малолєтка здобув перемогу в престижній премії за серію фото з Маріуполю

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).