5 документальних фільмів про моду на Netflix

Стиль жизни
07.04.2023
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Закулісне життя ікон індустрії
ПОДЕЛИТЬСЯ

Той тернистий шлях до слави. Поза успішними модними шоу і блиском червоних хідників приховуються життєві виклики, тисячі годин роботи й іноді навіть боротьба з самим собою. У цих фільмах розповідається про життя відомих дизайнерів, які попри все слідували за своєю пристрастю до моди.

"Встигнути за 7 днів"

"Встигнути за 7 днів" — документальний серіал виробництва стрімінгової платформи Netflix. Дебютний випуск шоу присвячений кутюрному показу Сhanel у 2018 році. Серіал знятий ще за життя Карла Лагерфельда, тому в епізодах програми з’являється і сам дизайнер. Карл розповідає своє унікальне бачення на високу моду та ділиться закулісними деталями підготовки, адже до шоу Haute Couture залишається лише сім днів — звідси й назва серіалу.

P.S: Інші епізоди "Встигнути за сім днів" не менш цікаві. У них розповідається про визначні події світу розваг, спорту та кулінарії.

"Айріс"

Дизайнерка, художниця, борець з соціальними нормами та надзвичайна жінка, від якої перехоплює подих — у серпні цього року Айріс Апфель відсвяткує свій 102-й день народження. Документальний фільм "Айріс" розповідає про головний рушій знаменитості — жагу до життя. Ексцентричне бачення гламуру Апфель супроводжує глядача протягом усієї стрічки, залишаючи по собі післясмак натхнення для всіх поколінь.

"Маноло: хлопчик, який робив взуття для ящірок"

У своєму дитинстві він одягав в стрічки ящірок і майстрував аксесуари з мусліну. Згодом Маноло Бланік стане одним з найвеличніших дизайнерів взуття, а його колекції носитимуть A-list знаменитості, перші леді та вся модна еліта. "Ви побачите уявлення про його розум і його особистий світ. Це не про взуття. Це про почуття, про дух", — описує стрічку племінниця Маноло, Кристіна Бланік.

"Чудо-хлопчик: пошуки Олів’є Рустена"

 

Цей відвертий документальний фільм розповідає про дизайнера Balmain, який не боїться втілювати в життя свої яскраві, часом спірні та незрозумілі критикам задуми. У стрічці розкривається особиста подорож Олів’є Рустена: дизайнер досліджує родове дерево, аби зрозуміти своє коріння.

"За десять років роботи в Balmain вплив Рустена продовжує зростати, і "Диво-хлопчик" — це зворушливий портрет дизайнера у молодості", — говориться в синопсисі картини.

"Макквін"

Не так багато діячів моди викликають стільки ж емоцій, як Александр Макквін. Свій шлях до дизайнерських висот Маквін розпочне ще в юному віці, коли вперше створить спідницю для матері. Александр стажуватиметься в ательє Андерсен і Шеферд, а вже за десять років отримає нагороду як кращий британський дизайнер. Чим більше Маквін досягав успіху, тим глибше занурювався в надри своєї душі. У 2010 році дизайнер трагічно покінчить життя самогубством. У 2018 році на Міжнародному кінофестивалі в Окленді буде представлений фільм "Макквін", створений за участі близьких Александра Маквкіна.

 

Читайте також: 5 флагманів сучасної а-гендерної моди

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).