Школа артфотографії MYPH відкрила виставку в онлайн галереї з доповненою реальністю

Искусство
23.05.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
До 5-річчя заснування школи
ПОДЕЛИТЬСЯ

У травні відкрилась перша виставка з серії “ювілейних” проєктів школи концептуальної та артфотографії “MYPH” до 5-річчя заснування школи.

“MYPH 5 YEARS ANNIVERSARY” - групова виставка, котра відкрилась в онлайн галереї з доповненою реальністю “Baroque” запрошує глядача з будь-якої точки планети побачити роботи понад 60 студентів та студенток школи MYPH різних років. Деякі автори вже брали участь у міжнародних фотовиставках і ярмарках, публікувалися в престижних виданнях; інші — нові, раніше не опубліковані твори. З огляду на різноманіття стилів і тем авторів, деякі твори представлені в оригінальній серії, а інші згруповані за кольором, емоційністю чи метафорою.

Кожне зображення на виставці доступне до продажу як non-limited print за фіксованою ціною в $ 100, а 30% від усіх продажів буде передано на волонтерські потреби України. 

Школа концептуальної та арт фотографії MYPH була заснована у 2018 році Сергієм Мельниченком в його рідному місті Миколаїв, але швидко набула розголосу по всій Україні. Зараз учні школи – це митці, які знаходяться як на території країни, так і за кордоном.

Заклад спрямований на розширення кола свідомості та розуміння сучасної концептуальної та художньої фотографії серед фотографів. Таким чином, у теорії та на практиці, онлайн та офлайн, і навіть під час війни в Україні, Сергій разом із запрошеними лекторами діляться зі студентами своїм різноманітним мистецьким та комерційним досвідом.

За 5 років школу MYPH закінчили більше 250 студентів. Для багатьох із них це був перший крок у творчій кар’єрі. Для інших навчання стало відправною точкою неминучих змін усталеного підходу до фотографії. Але MYPH — це не лише освіта, але й колектив фотографів-випускників школи, який на сьогодні налічує понад 100 активних авторів. Основна мета роботи з колективом — подальша допомога в просуванні та популяризації робіт серед галерей, спеціалізованих видань та колекціонерів.

Десятки студентів MYPH виставляються та продають свої роботи в галереях по всьому світу. Багато їхніх творів знаходяться в престижних приватних колекціях далеко за межами України. Групові та персональні виставки, мистецькі ярмарки та фестивалі, переможці міжнародних конкурсів та грантів, згадки у популярних фотокнигах та журналах – ось лише неповний список здобутків випускників школи. З 2018 року MYPH організували та взяли участь у понад тридцяти проєктах: виставках, фестивалях, ярмарках в Україні, Польщі, Італії, Німеччині, Франції, Австрії, Угорщині, Нідерландах, США та Норвегії.

Baroque — віртуальна галерея сучасного мистецтва, заснована в Україні. Платформа дозволяє художникам і фотографам підвищувати продажі та розширювати свою аудиторію, проводячи реалістичні виставки в доповненій реальності (AR). Сучасна графіка, фонова музика, аудіогіди, анімації, супровідні тексти і відео - все це дозволяє поціновувачам сучасного мистецтва максимально зануритись в атмосферу кожного проєкту, та ближче познайомитись з митцями. В свою чергу, зручний механізм віртуальної примірки робіт в інтерʼєрі допомагає відвідувачам з впевненістю купувати картини і фото. Виставки доступні до перегляду в мобільних додатках для iOS та Android. Всі роботи, представлені в галереї, також доступні для перегляду і придбання в маркетплейсі на сайті платформи.

Яна Григоренко Наталі Агризкова Наталі Агризкова Наталі Агризкова Діана-Федоряка Milla Po Анастасія Антоненко Олена Морозова
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).