Контроверсії навколо серіалу "Ідол" з Лілі-Роуз Депп і The Weeknd у головних ролях

ПОДЕЛИТЬСЯ
Темна сторона шоу-бізнесу
ПОДЕЛИТЬСЯ

Поруч з "Вбивцею місячної квітки" Скорсезе та "Містом Астероїдів" Андерсона на Каннському кінофестивалі пройшла прем’єра серіалу "Ідол" режисерства Сема Левінсона. Шоу, головні ролі в котрому зіграли Лілі-Роуз Депп і The Weeknd, викликало чимало контроверсій навколо себе. Розбираємося, що не так з серіалом "Ідол" і чому прем’єра не виправдала очікувань критиків.

Сюжет

Молода співачка на ім’я Джоселін (Лілі-Роуз Депп) опиняється в центрі скандалу. У Мережу потрапили її інтимні знімки, що шкодять не тільки репутації знаменитості, але і її музичному лейблу. Джоселін знайомиться з загадковим менеджером-маргіналом Тедросом (The Weeknd). Він заворожує дівчину, змушуючи виконувати не завжди приємні речі, у тому числі й інтимні. Головна героїня водночас знаходить та втрачає себе, але у вирії солодкої слави Джоселін готова ризикнути.

Що не так з серіалом "Ідол"

Сумнівні методи збудження, дивні статеві акти, вульгарні діалоги: сексуалізація всього, що оточує  – так виглядає загальна думка критиків. У спробі створити шокуючий відвертий серіал Сем Левінсон втратив необхідні для сприйняття тонкощі та глибину.

"На папері ця концепція виглядає інтригуючою, особливо якщо врахувати, що серіал слідував за задумом режисерки Емі Займец, яка більше зосередилася на Джослін та її кар'єрі. Але Левінсон більше зациклений на так званій "темній казці" слави, представляючи Тедроса як темну і хаотичну фігуру, яка має намір харчуватися Джослін так само, як і люди навколо неї. Цей квітучий роман між Тедросом і Джослін майже відразу стає сексуальним, і хоча я впевнений, що ці сексуальні сцени шокують деяких глядачів, у них часто просто немає сенсу", – говорить Тереза Лаксон, журналіст видання The Collider.

Водночас Variety називає серіал "Ідол" "брудною чоловічою фантазією". Кожен раз, коли головні герої разом з’являються на екрані, між ними виникає незрозуміла та непояснена глядачам хімія. На думку критиків, "Ідол" міг стати картиною, яка викриває всю правду про музичну індустрію. Однак цього не сталося. "Багато всього зводиться до банальних кліше, взятих з романів, і софткорній порнографії", – коментує критик Variety.

Що хорошого в серіалі "Ідол"

По-перше, це музика, до створення котрої долучився The Weeknd. По-друге, дебют Лілі-Роуз Депп у шоу такого рівня. Джоселін – перша головна роль акторки.

Коли і де дивитися "Ідол"

Прем’єра шоу запланована на 4 червня на стрімінговому сервісі HBO.

 

Читайте також:  Кінематографія чистого зла: чому фільм Мартіна Скорсезе "Вбивця місячної квітки" — ще один доказ геніальності режисера

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).