Undine by L'Officiel Online: як відтворити образ у стилі mermaidcore

Тренды
21.06.2023
ТЕКСТ: Ольга Федоровська
ПОДЕЛИТЬСЯ
Мюзикл "Русалонька" надихає своєю естетикою, і відтворити її у літніх образах можна без зайвих зусиль, лише додавши до гардеробу кілька потрібних прикрас чи аксесуарів. У проєкті Undine by L'Officiel Online ми зібрали все, що вам знадобиться для створення образу у стилі #mermaidcore.
ПОДЕЛИТЬСЯ

Русалок-віл наші предки представляли не у вигляді підступних утопленниць, а міфічних дів, що дбають про посіви і дощ для полів. Зв'язок берегинь-русалок з водою, що зберігся у всіх видах уявлень про них, дуже давній, а назва пов'язана з "берегом" водойми та дієсловом "берегти, оберігати".

Цим вони відрізняються від красунь, що живуть у морях та океанах інших країн.

Цікаві факти

  • Ундіни (від латів. unda – "хвиля", або литовського Ундіне – Undine Deive, Vandenyje, Ондіна) у фольклорі народів Європи представлені як духи води в образі жінок. Мешканці струмків, річок та озер, ці діви-русалки керують водною стихією.
  • Мюзикл "Русалонька", що вийшов на широкий екран 25 травня цього року, став найприбутковішим фільмом компанії Disney, отримавши у перші вихідні 118 млн. доларів касових зборів.
  • Слов'янське свято "Русалій" має давні корені – його святкування поширене більше 1000 років. Відзначають перші, другі та треті Русалії. Озеленення оселі, "водіння куща", образ хлопця-"русальця", плетіння вінків, пісні та інші традиції супроводжують ці народні обряди.
  • Українські русалки, на відміну від інших, можуть виходити на землю та бігати по траві, гойдатися на гілках дерев. Зовні виглядають як звичайні дівчата – одягнені у вільні світлі сукні, мають довге волосся та жваву вдачу.

В образі русалки людина відтворює образ краси, яку можна побачити, але не можна утримати біля себе. Цей постійний пошук змушує мріяти, рухатися, шукати нове. Дизайнери роблять це за допомогою матеріалів – у колекціях Літо 2023 є мушлі, канати, особливий пластик, складні драпірування.

Mermaidcore привернув нашу увагу тим, що він поєднав у собі багато актуальних тенденцій – прозорі тканини, в’язаний одяг, відтінки піску, фактуру та кольори морських хвиль, зелені верби, що нахиляються над ставком… Ми розклали тренд на частини, як у дитинстві – маленькі камінці на долоні, аби кожен обрав собі щось незвичайне.

прозорість

Сукня, Giuzeppe di Morabito. Браслет "Coil" на ланцюжку, Peninsula. Ваза Wave, Baccarat. Сукня з шифону, Monetre. Missoni Spring Summer 2023. Сумка, Marc Jacobs. Сукня Giambattista Valli Spring Summer 2023.

Парфумер Maurizio Cerizza в композиції parfum büro М2 – rain check ;) відтворив емоції та відчуття свіжості від крапель червневого дощу.

перламутр

Emporio Armani Spring Summer 2023. Сукня, Jenny Packham. Боді, Alexandre Vauthier. Сережки, Pacco Rabanne. Сукня, The Attico. Костюм, Self Portrait. 

Аромат 4711 Refreshing Lagoons of Laos – це ароматна ода, яка перенесе вас на землю, також відому як забута перлина на березі Меконгу. Водні тропічні ноти нагадують світи неймовірної оригінальності та природності – ні з чим не порівнянний момент відкриття таємничої лагуни у тропічному лісі. Особливий компонент: квітка лотоса, яка почувається як вдома в теплих, прозорих та спокійних водах Азії.

вода

Alberta Ferretti Spring Summer 2023. Missoni Spring Summer 2023. Fendi Spring Summer 2023. Сукня, Katimo. Сумка, Coperini. Сумка, Jacquemus. Сумка, Jimmy Choo. Сережка "Кафф", Peninsula. Браслет "Enigma", Peninsula. Браслет – кафф "Omega" с шарміком на петельці "Сердечко". Сукня з тафти Like a meringue, Monetre.

Аромат Atelier des Ors Riviera Sunrise – це золотистий парфум, ніби поцілований сонцем. Щастя плине так само швидко як і вода. Riviera Sunrise насолоджується золотим світлом середземноморського сонця. Теплі промені мерехтять на верхівках старих апельсинових дерев і зливаються з блакитними хвилями моря в ароматному танці.

мушлі

Корсет Plissé corset, Monetre. Топ "Ammonite" seashell top, Daff. Підвіска у формі амоніта, Daff. Крем для тіла J’adore, Dior. Браслет, Prada. Кольє, Prada. Кейп, Monetre & Iryna Titenko.

Аромат 46°26’N 6°55’E Montreux – кришталево чистий, прозорий і живий! У цьому ароматі повітряний свіжий бриз зустрічається з прозорими мінеральними світами. 

верби

Alberta Ferretti Spring Summer 2023. Emporio Armani Spring Summer 2023. Fendi Spring Summer 2023. Giambattista Valli Spring Summer 2023. Bottega Veneta Spring Summer 2023. Сумка, Bottega Veneta. Підвіска з шарміком на петельці "Бабка", Peninsula. Сережки, Oscar de la Renta. О. Йонайтіс "Травнева ніч". Босоніжки, Bottega Venetta.

Аромат Jusbox Perfumes Good Morning – це диво природи, яка пробуджується, зображене парфумером Домініком Ропіоном за допомогою нот холодного мускусу, квітки магнолії та абсолюту листя єгипетської фіалки. Good Morning – це емоційна розповідь про внутрішній пейзаж, який відкривається на першому світанку, коли краса ще таємна і охороняється ніччю.

біла сукня

Сукня Soleil pleated dress like a shell, Monetre. Сукня, Katimo. Сукня, Off-White. Сукня, The Row. Сукня, Victoria Beckham. Джон Віл'ям Ватерхаус "Ундіна". Сукня Hestia, Evarae. Giambattista Valli Spring Summer 2023. Сумка, Nomadic State of Mind.

перлини

Giambattista Valli Haute Couture 2023. Сережки, Salvatore Ferragamo. Корсет Milk lace-up corset with meringue flounces, Monetre. Брошка, Jil Sander. Кол'є, Alighieri. Босоніжки JC, Nomadic State of Mind

пісок

Max Mara Spring Summer 2023. Prada Spring Summer 2023. Сукня, Daff. Сумка, Bottega Venetta. Намисто, Monies. Сукня, Skims. Каблучка "Omega", Peninsula. Сандалії Romano Camel, Nomadic State of Mind

Аромат Ambraser, J.U.S - дитина півдня, парфумер Орельєн Гішар черпав натхнення для створення Ambraser у спогадах дитинства про вечірні години, проведені на пляжах масиву де л’Естерель. Море, пісок і шкіра: чуттєвий триптих, який перенесе вас далеко.

сітка

Комплект браслетів "Незабаром літо", Peninsula. Сумка, Marni. Топ, Guizeppe di Morabito. Chloe Spring Summer 2023. Giambattista Valli Spring Summer 2023. Missoni Spring Summer 2023. Сережки, Jacquemus. Сумка, Prada. Тримач для пляшки, Nomadic State of Mind. Кейп Shoulder cape in red, Monetre.

 Аромат Molinard Méditerranée Collection La Fraîcheur – це зупинка в Середземномор’ї на землі сонця, моря посеред суші. Незважаючи на місце призначення, море завжди поруч, воно щедро пропонує свої води, щоб занурити вас із головою у кожну подорож. Подорож до Середземного моря, оточеного залитою сонячними ароматами землею. 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).