Літній аромат: Arancia La Spugnatura — поєднання контрастів

Beauty-ревизор
28.06.2023
ТЕКСТ: Ірина Задорожна
ПОДІЛИТИСЯ
Гіркувато-солодка симфонія, яка переносить на Сицилію
ПОДІЛИТИСЯ

Цього літа італійський бренд Acqua di Parma презентує лімітований аромат Arancia La Spugnatura. Парфуми, створені старовинним методом екстракції, який практикує лише кілька ремісників в Італії, переносять свого власника в італійське місто Рибера на Сицилії.

У ДНК Acqua di Parma закладена спадщина для створення сучасних інтерпретацій, тому Дім дослідив старовинну техніку на іншому цитрусовому фрукті, Arancia Vaniglia, для конструкції нового парфуму.

Центральними нотками аромату стають нотки свіжих апельсинів та спокуслива м’якість ванілі. Arancia La Spugnatura — це гіркувато-солодка симфонія, яка дозволяє розкрити ольфакторний досвід.

Традиційна техніка спонжування 

Дім впродовж багатьох років працював над цим проєктом, зберігши найстаріші й найцінніші ремісничі методи в Італії. Лише декілька ремісників у світі практикують старовинну техніку спонжування. Традиційно вона передбачає екстракцію цитрусової есенції винятково вручну.

Мистецтво цієї діяльності вимагає часу та вправних, точних, делікатних рухів. Ремісник розрізає кожен плід на дві рівні частини за допомогою добре заточеного ножа. Після цього він використовує інструмент у формі ложки під назвою “каваторе” та відокремлює шкірку від м’якості. Далі апельсинові шкуринки вручну пересувають на морських губках, що вбирають всю есенцію.

На завершальному етапі ремісник точними рухами вичавлює губки, наповнені ефірною олією, в кармічну місткість, щоб зібрати насичений цитрусовий еліксир. Зі 100 кг фруктів отримують лише 300 г есенції, а два ремісники за день можуть переробити 300 кг фруктів. 

Особливий ланцюжок виробництва дозволяє зберегти всі грані фрукта, і саме ця унікальна особливість відрізняє еліксир, який дав життя Arancia La Spugnatura.

Ольфакторна піраміда аромату

Arancia La Spugnatura відображає унікальний інгредієнт у всій його глибині та розкоші. Перший сплеск цитрусових нот приносить контраст, як і Arancia Vaniglia, що поєднує свіжість, властиву цитрусовим, з м’якістю та енергійністю. Особливий контраст виникає завдяки поєднанню жовтого мандарина та гіркого мигдалю — так виникає гіркувато-солодкий відтінок. Композиція, створена парфумером Франсуа Демаши, — рівновага контрактів, яка відкриває дивовижний ольфакторний світ.

Обрамлення: порцеляновий флакон і культове пакування

Ідеальний порцеляновий витвір ремісничої майстерності вирізняється насиченим синім кольором, що притаманний колекції ароматів Blu Mediterraneo. Тривалий процес виготовлення обрамлення починається зі створення гіпсової форми, в яку вручну заливають порцелянову суміш. Так, формується знакова форма в стилі ар-деко. 

Ремісник допрацьовує кожен флакон, усуваючи навіть найдрібніші дефекти, щоб отримати рівну та гладку, приємну на дотик поверхню. Завершальний штрих полягає в декоруванні флакона вручну білими, помаранчевими й золотими кольорами — відтінками, натхненними інгредієнтами парфумів.

Етикетка на флаконі виготовлена із залишків порошку мармурових кар'єрів. До того ж знакова циліндрична коробка виготовлена з FSC-сертифікованого паперу унікального синього відтінку, що відповідає кольору порцелянового флакона.

 

Читайте також: Велнес на Сені: Dior запрошує у новий спа-круїз

ПОДІЛИТИСЯ
На сайті доступні аудіозаписи статей, підкасти і рекомендації стилістів в аудіо-форматі. Такі матеріали відмічені відповідним знаком(зліва).