Grand Tour: нова колекція Van Cleef & Arpels запрошує в подорож Європою

Съемка
12.07.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
Ювелірне мистецтво, натхненне безліччю культур
ПОДЕЛИТЬСЯ

Англія, XVI. Саме тоді започаткувалося явище The Grand Tour, під час якого юні аристократи здійснювали експедицію через весь континент. Упродовж двох чи трьох років вони розширювали світогляд і завершували академічну освіту. В нову європейську одіссею запрошує французький бренд Van Cleef & Arpels. У колекції ювелірних прикрас Le Grand Tour raconté par Van Cleef & Arpels із сімдесяти айтемів дім надихався культурою й спадщиною багатьох міст.

Першою зупинкою у Le Grand Tour стає Лондон. Як зазначають у Van Cleef & Arpels, гамірна столиця є батьківщиною порцеляни Wedgwood. Саме вона стала натхненницею кольє Josiah, яке складається з ряду огранованих діамантів. Два блискучі сапфіри завершують композицію прикраси. Ще одне творіння, кліпс Dea Eterna, нагадує про розкіш резиденції герцога Девонширського.

Друга зупинка — чарівний Париж, на пам’ять про який створені сережки Lucendi. Їхній вигляд є згадкою про приводних фрейлін і світло будуарів, а силует відтворює люстри XVIII століття. Наступною точкою на мапі, сконструйованій Van Cleef & Arpels, стають Альпи. Ансамбль кольє з Турмаліну Regina схожий на засніжений гірський пейзаж.

Далі у фантазійній подорожі бренд запрошує до Венеції. Кольє та сережки Chant des gondoliers імітують знамениті води міста своїми шістнадцятьма бірюзовими кабошонами. Також під час особливої мандрівки французький дім черпав натхнення з культури Риму, Флоренції, Неаполя та Баден-Бадена.

«Колекція багатовимірна. У ній поєднуються традиції ювелірного та декоративно-прикладного мистецтва — такі предмети були привезені як сувеніри з Grand Tour — з ідеєю вкотре відкрити та змішати епохи та культури», — зазначив президент і генеральний директор бренду Ніколас Бос.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).