script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

На вихідних Україна отримала двох переможців — Ярославу Магучіх і Олександра Усика

Новини
28.08.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
Подвійний тріумф українських спортсменів
ПОДЕЛИТЬСЯ

Цієї неділі, 27 серпня, українські спортсмени здобули дві перемоги: легкоатлетка Ярослава Магучіх стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту, а боксер Олександр Усик відстояв звання об'єднаного чемпіона світу в надважкій вазі.

«Я дуже щаслива. Звісно, я їхала на цей чемпіонат за золотою медаллю, тому що це моя третя світова першість. І плюс, ще вночі Олександр Усик виграв — я думала, що теж треба виграти», — прокоментувала Магучіх. 

Перемога принесла спортсменці новий титул — вперше за свою кар'єру вона стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту. Магучіх здобула «золото» з результатом 2.01 метра на змаганнях в Будапешті. Легкоатлетка, бронзова олімпійська призерка, була двічі близька до звання чемпіонки. У 2019-му та 2022-му вона виборола срібні медалі.

«Неймовірно почуваюся. Таки здобула золото для своєї країни! Ми ніколи не здаємося й будемо боротися до самого кінця», — заявила Ярослава одразу після перемоги.

Результат Магучіх на чемпіонаті — олімпійський норматив. Так, спортсменка змагатиметься на літній Олімпіаді-2024 в Парижі. Крім того, зі здобутим «золотом» легкоатлетка стала другою українкою в історії з цим званням.

Також на цих вихідних боксер Олександр Усик вдруге відстояв звання об'єднаного чемпіона світу з боксу в надважкій вазі. Він переміг свого опонента Деніеля Дюбуа нокаутом у гевітейті. Для обох спортсменів це був 21-й бій у професійній кар'єрі.

«Дуже дякую за підтримку, присвячую цей поєдинок моїй Україні й Збройним Силам України, а також команді, сім'ї та дітям. Слава богу за все та слава Україні!» — сказав Усик після поєдинку.

Читайте також: «Другий найщасливіший момент у житті»: тенісистка Світоліна обіграла білоруску.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).