script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Must-have у вашому осінньому гардеробі: тренди чи класика

Тренды
29.08.2023
ТЕКСТ: Андрій Доценко
ПОДЕЛИТЬСЯ
Головні тренди
ПОДЕЛИТЬСЯ

В останні дні літа саме час переглянути свій гардероб та оновити його до прийдешнього осіннього сезону. Хоч у багатьох українських та європейських містах температура досі сягає понад 30 градусів, однак більшість залишається не готовою до нових викликів швидкозмінної погоди. Пропонуємо звернути увагу на трендові силуети, обов’язкові елементи гардеробу цієї осені та цікаві стилізації деяких з них. 

Джинси. Чи не найбазовішим елементом гардеробу є джинси. Цього сезону головним наративом, як і протягом декількох останніх, є oversize, тож зверніть увагу на ті одиниці, які матимуть прямий або ж розширений крій. Протягом перехідного етапу між літом і осінню важливо балансувати між температурними перепадами, тож зранку до синіх джинсів одягніть сорочку зі щільної тканини, а ближче до обіду зав’яжіть її на пояс як це робить модель Bottega Veneta. 

Блейзери та тренчі. Ближче до більш прохолодного періоду, у золотий розпал осені, зверніть увагу на блейзери та тренчі. Звісно, цього сезону трендовим є певна гіперболізація плечей за рахунок підкладок у жакетах або ж тренчах, водночас більш ніжний силует підкреслить ваш настрій або тендітну натуру. Наочним прикладом є моделі Gucci: одна з них застилізувала великий, наче з чоловічого плеча, жакет з синіми джинсами, а інша – тренч вільного крою з м’якими плечима. Також новим для вас рішенням може бути використання сорочки або ж теплого лонгсліву замість пояса.

Чорне пальто. Беззаперечно, лідером серед осінніх must-have є чорне пальто. Звісно, класичні форми у стилі Dolce & Gabbana або ж Prada є позачасовими, однак спробуйте ризикнути й урізноманітнити свій гардероб подекуди масивними oversize силуетами від Victoria Beckham чи Givenchy.

Шарфи. Листопадні вітри диктують використання нового елементу — шарфів. Не потрібно боятися холоду з вузькими шарфами в стилі 2000-х, які були популярними минулоріч, натомість бути готовим до того, щоб обмотуватися ними з голови до ніг. Додайте кольору й текстур, квіткових мотивів, наслідуйте сміливі комбінації як це роблять моделі Burberry, Saint Laurent або Paul Smith. 

 

Читайте також: Байкерські чоботи захоплять цю осінь — як їх носити?

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).