Saint Jazz: в Україні випустять вінілову платівку джазових композицій, написаних і записаних під час повномасштабної війни

ПОДЕЛИТЬСЯ
Лімітований тираж у 300 екземплярів
ПОДЕЛИТЬСЯ

Київський Saint Bar було створено як місце для зустрічей однодумців, що бажають змінити світ на краще. З початком повномасштабного вторгнення заклад поставив перед собою ще одне амбітне завдання – допомогти людям пережити ці темні часи. Так з'явилась ідея створити надихаючий культурний проєкт з благодійною складовою: Saint Bar готує до випуску колекційний вініл Saint Jazz Collections з композиціями українських джазових музикантів. Перша платівка побачить світ вже на початку нового року, до неї увійдуть вісім композицій від джазових музикантів з різних куточків України.

Цей реліз став логічним продовженням музичної терапії, яку Saint Bar розпочав у травні 2022 року в форматі онлайн-концертів. 

«Музика — це завжди про стани, про відчуття та переживання, музика дає дорогу мріям та є терапією для душі, музика лікує, несе в небеса та повертає до життя», — каже засновниця Saint Bar Марія Дідковська.

Трохи згодом виникло бажання закарбувати цю «терапію» в пам’яті на майбутнє. Відтак виникла ідея робити збірку композицій — зокрема, зафіксувати творчість українських композиторів, які пишуть музику під час війни.

У першу платівку увійдуть вісім композицій від джазових музикантів з різних куточків України: з Києва, Харкова, Херсона, Одеси та Черкас. Їхні імена поки тримають у таємниці, але зазначають, що серед них є головний диригент національного театру, керівник джазового факультету та кілька композиторів. 

У релізі буде як нова авторська музика, написана спеціально для цієї збірки, так і народні мелодії та вже опубліковані композиції в новому аранжуванні.

«Унікальність цієї збірки полягає в тому, що запис композицій відбувався не у студії звукозапису, а рано-вранці, коли місто ще спить, безпосередньо в Saint Bar, на тому інструменті, на якому відбуваються всі виступи в барі. Такого до нас не робив ніхто. Принаймні в Україні такий формат буде реалізовано вперше», — каже музичний продюсер Костянтин Мішуков, якому належить ідея запису платівки.

Тираж Saint Jazz Collections обмежений лише 300 примірників.

«Це буде колекційна річ і кілька примірників цього релізу ми плануємо виставити на аукціони. Кошти, зібрані від продажу платівок, підуть на благодійність у рамках нашої співпраці з Головним військовим клінічним госпіталем, — зазначають у Saint Bar.

 

Читайте також: Ювілейний Венеційський кінофестиваль: про програму заходу й головні прем’єри

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).