script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

«Дитина Розмарі»: прохолодний мінімалізм у колекції Altuzarra весна-літо – 2024

Тижні Моди
12.09.2023
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Цитування образів
ПОДЕЛИТЬСЯ

Останніми роками Джозефф Альтузарра безперервно досліджував тему ескапізму. Втечу від реальності дизайнер втілював у яскравих і життєрадісних кольорах, відволікаючись від часом сірої буденності. У майбутньому сезоні весна-літо – 2024 Altuzarra дивляться викликам в очі, стають вразливішими та ближчими до життя.

Натхненням для створення нової колекції бренду став фантастичний фільм жахів Романа Поланскі «Дитина Розмарі». Цього року однойменній книзі Айрі Левіна виповнюється 50 років. Для Поланскі стрічка за мотивами видання стала першою картиною, знятою в Голлівуді. Сам же Альтузарра відсилається до фільму вже не вперше. Так, саундтреком до шоу весна – 2015 дизайнер обрав містичну колискову головної акторки стрічки Мії Ферроу.

У своїй колекції весна-літо – 2024 Джозефф Альтузарра достеменно цитує образи фільму «Дитина Розмарі». Фатинові та бебі-дол сукні, пальта А-силуету, тюлеві вуалі та органза, яка визирає з-під нарядів – стилістичні рішення Altuzarra нагадували ідеї, створені художницею з костюмів Антеєю Сілберт. Образи переносили глядачів у 60-ті роки з типовими для епохи спідницями-олівцями, сукнями-дзвониками та заокругленими комірцями.

У кольоровій палітрі колекції – чорний, сірий, бежевий, білий і маслянисто-жовтий. Джозефф Альтузарра повертає на подіуми принт polka dot – скепсис багатьох сучасних дизайнерів, проте популярний в кутюрі часів «Дитини Розмарі».

Колекція Altuzarra весна-літо – 2024 стала оазисом прохолодного мінімалізму та консерватизму в світі загострення сексуальності та провокативності. Образи дизайнера нагадували архівні колекції Міуччі Прада та Гельмута Ланга. Колекція майбутнього сезону оминає грані банальної жіночності та гостроти, балансуючи між буржуазним шиком і витриманою пристрастю.

«Це відправна точка», – коротко описує шоу Джозефф Альтузарра.

Читайте також: Чорнобривці проростають всюди: український бренд Bevza показав колекцію весна-літо – 2024 у Нью-Йорку

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).