Головне про нові моделі iPhone

Технологии
13.09.2023
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Щорічний вересневий реліз
ПОДЕЛИТЬСЯ

У США пройшла презентація нових смартфонів Apple. Компанія випустила лінійку iPhone 15. Усього Apple представили чотири гаджети – iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Їх попереднє замовлення заплановане на 22 вересня цього року.

iPhone 15 та iPhone 15 Plus

Apple презентували оновлені кольори базової лінійки нових смартфонів. Гаджети з’являться в чорній, блакитній, зеленій, жовтій і рожевій пастельній матовій палітрі. iPhone 15 та iPhone 15 Plus отримали покращений OLED-дисплей Super Retina та підтримку технології Dolby VIsion, яка дозволить бачити чітке зображення навіть при яскравому сонячному світлі.

Якість зйомки нових смартфонів теж покращиться – гаджети матимуть 48-мегапіксельну основну камеру, здатну знімати в 4к. Також класична серія доповниться динаміками Dynamic Island, які раніше були лише в Pro-моделях.

iPhone 15 отримав діагональ екрана 6.1 дюйма, а iPhone 15 Plus – 6.7 дюйма. Компанія Apple обіцяє, що нові смартфони триматимуть заряд увесь день. Вартість iPhone 15 стартуватиме з $ 799 і з $ 899 за iPhone 15 Plus.

iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max

Традиційно смартфони iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max будуть представлені в титановому корпусі в більш глибокій і темній палітрі, що складається з чотирьох кольорів. Розмір діагоналі екрана Pro-лінійки дорівнюватиме класичним моделям відповідно.

iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max стануть першими моделями Apple без фізичного перемикача інтенсивності звуку. Його замінить спеціальна кнопка Action Button, властивості якої зможе налаштувати користувач індивідуально.

Камери лінійки теж оснащені 48-мегапіксельною основною камерою. Ультраширококутна камера підтримуватиме макрозйомку в ProRAW без втрати якості. Крім того, Apple обіцяють трикратний зум для iPhone 15 Pro і п’ятикратний – для iPhone 15 Pro Max. Смартфони підтримуватимуть 3D-зйомку, яку можна буде переглянути на спеціальній гарнітурі Vision Pro. Ціна моделі iPhone 15 Pro стартуватиме від $ 999, а iPhone 15 Pro Max – від $ 1199.

Оновлення роз’єму

Однією з найглобальніших змін у нових моделях смартфонів стало оновлення типу роз’єму. Lightning, який компанія використовувала впродовж багатьох років, замінили на USB-C (Type-C). Згідно з дійсним законодавством ЄС усі гаджети (смартфони, планшети, камери) повинні мати такий тип роз’єму до кінця 2024 року. До 2026 року з Type-C мають випускатися й ноутбуки.

Читайте також: Подорож платонівською філософією: співпраця художника JR з Grand Opéra в Парижі

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).