script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Spring – 2024. Реконструкція знакових силуетів у другій колекції Деніела Лі для Burberry

Тижні Моди
19.09.2023
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Молодий погляд
ПОДЕЛИТЬСЯ

У своїй першій колекції для Burberry дизайнер Деніел Лі віддавав шану британському спадку та архівам модного Будинку, до керівництва якого заступив у середині 2022 року. Для сезону весна-літо – 2024 креативний директор обирає більш радикальні методи та реконструює знакові силуети бренду з більш, ніж сторічною історією.

Увага fashion-публіки щонайбільше була прикута до змін крою культового тренчу Burberry. Дизайнер обережно відійшов від звичного силуету та картатого принту: натомість знакова модель отримала подвійний комір і занижену лінію поясу.

«Ми не налаштовані жартувати з тренчами. Ми повинні зберігати його цінним і красивим, а не концептуалізувати. Ідея акуратності та чіткості», – ділиться дизайнер.

Металеві елементи, очікувані для пов’язаної з фірмовим лицарем бренду естетики, Деніел Лі замінив на ланцюговий принт. Ним дизайнер доповнив тренчі, сукні, сорочки та спідниці. Серед інших принтів у колекції весна – 2024 – квіти, лугові рослини та фрукти, поширені в британських садах. Дизайнер жартує, що таке стилістичне рішення має зробити гардеробні коди бренду «ще більш лондонськими».

У новому сезоні Деніел Лі привносить Burberry більш свіжих і молодих акцентів. Безрукавки з трикотажу, байкерські куртки, спідниці з рваними краями та асиметричні силуети – дизайнер ділиться унікальним баченням ДНК модного Будинку, позираючи на сучасні тенденції та запити модної спільноти.

Лі, автор революції аксесуарів Bottega Veneta, додає акцентних деталей і для Burberry. Сумки з масивними карабінами, чоботи з металевими пряжками, масивні ремені з логотипом бренду, сабо зі стразами та в’єтнамки на підборах мають усі шанси стати it-речами в майбутньому сезоні.  

Шоу весна – 2024 пройшло в лондонському парку Highbury Fields. У спеціально спродуженому для показу наметі бренду зібралися такі A-list гості, як Кайлі Міноуг, Рейчел Вайс, Наомі Екі, Джейсон Стетхем та інші знаменитості. «Ця робота, яку ви бачите, набагато більша, ніж просто шоу. Те, що ми робимо зараз - це переосмислення всього», – зазначив Лі.

Читайте також: Балетна феєрія у показі Simone Rocha SS24

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).