script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Prada відкидають ідейність задля тейлорингу та ремесла в колекції весна – 2024

Тижні Моди
22.09.2023
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
«Я втомилася говорити про ідеї»
ПОДЕЛИТЬСЯ

Ідейне натхнення – те, з чого складається кожне модне шоу. Але не для Prada. У сезоні весна – 2024 дизайнери бренду відкидають ідейність, гру з кодами та архівами, аби продемонструвати мистецтво тейлорингу та ремесла. «Я втомилася говорити про ідеї, давайте поговоримо про одяг», – зазначила Міучча Прада за кулісами шоу.

Конструкція одягу нової колекції Prada була ювелірною. Раф Сімонс і Міучча Прада провели багато годин роботи над вишивкою, бахромою та іншими декоративними елементами образів. Так, набивна бахрома додавала квітковим сорочкам глибини кольору та об’єму, а бісерна вишивка надзвичайно тонкими нитками інкрустувалася в спідниці, сукні та жакети. Колекція весна – 2024 стала втіленням можливостей Будинку та повернула глядачів до витоків – майстерності шити одяг.

Серед інших елементів образів шоу – приталені жакети та кардигани, заправлені в брюки, шорти-кльош, сукні з органзи та гофри, які додавали невагомості колекції. Стриманість кольорів – те, що як найкраще підкреслювало тейлорингові рішення Рафа та Міуччі. Для палітри колекції дизайнери обрали чорний, сірий, багряний, бежевий, а також пастельно блакитний, рожевий і м’ятний.

Аксесуари сезону весна – 2024 продовжили оду можливостей ремесла Prada. Туфлі на підборах та чоботи були представлені в двох різних мисах – квадратному та гострому. Образи доповнювали масивні сумки та класичні мінімалістичні ремені, які в майбутньому сезоні бренд пропонує носити «навипуск». Брендування не відволікало від основного предмету обговорення колекції: логотип Prada ненав’язливо проявлявся лише в деяких аксесуарах та сукнях сезону весна – 2024.

Шоу міланського Тижня моди для бренду завершилося чутливим жестом. На традиційному поклоні Раф Сімонс і Міучча Прада з’явилися з Фабіо Замбернарді – дизайн-директором, який пропрацював у Prada більше 40 років, половину з котрих – «правою рукою» Міуччі.

Читайте також: У Мілані — тихо: безтурботність у колекції Fendi spring — 2024

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).