Верхній одяг на осінь: тренди, класика та їхня стилізація

Тренды
19.10.2023
ТЕКСТ: Андрій Доценко
ПОДЕЛИТЬСЯ
Що носити цього сезону?
ПОДЕЛИТЬСЯ

Тиждень тому кожен відчув прихід справжньої осені, а прогноз погоди обіцяє стабільне похолодання. Саме час обрати ідеальний верхній одяг незалежно від того, чи будете ви зустрічати прохолодну пору року, дотримуючись трендів Тижнів моди, чи надасте перевагу улюбленим, випробуваним часом, пальтам або пуховикам. Пропонуємо добірку класичних варіантів верхнього одягу, трендових силуетів та цікавої стилізації.  

Максіпальто  

Головний must-have осені – це максіпальто. Що може бути затишнішим, аніж вовняне довге пальто, що закриває тіло від вітру та негоди з шиї до щиколоток? Цього сезону варто звернути увагу, крім класичних дво- та однобортних фасонів, на халатний крій верхнього одягу. Незмінною класикою залишається ця одиниця в кольорі кемел, яку можна впровадити в будь-який осінній гардероб. 

З порад стилізації спробуйте погратися з текстурою, додайте трендового рожевого кольору або ж накиньте флісову сорочку чи светр замість шарфа.

The Row
Max Mara
H&M
The Row
Max Mara
H&M
01 00
The Row
ПОДЕЛИТЬСЯ

ШКІРЯНІ ЖАКЕТИ Й ТРЕНЧІ

Жакети є позачасовим елементом гардероба, однак саме у 2023 році їхньою винятковою рисою є матеріал, а саме шкіра. Тренд на стилістику міленіуму не вщухає вже кілька сезонів поспіль, тож бажаною є вінтажність, потертість та «зношеність» шкіри. Бонусом є те, що такі жакети та вінтажні куртки можна легко знайти на ретро ринках або ж звичайних секонд-хендах.   

Крім цього, справжнім скарбом осіннього гардероба є шкіряний довгий тренч, який знайти, на відміну від жакетів, дещо важче.

Urban Outfitters
Toteme
Mango
Zara
Urban Outfitters
Toteme
Mango
Zara
01 00
Urban Outfitters
ПОДЕЛИТЬСЯ

СТЬОБАНИЙ ПУХОВИК 

Загорнутися в ковдру – це саме той настрій, який диктує дощова осінь. Найкраще з цим викликом впорається стьобаний пуховик, який зберігає свій функціонал як теплий верхній одяг, водночас має значно трендовіший вигляд. Побутує думка, що пуховик є суто кежуальним верхнім одягом, однак спробуйте одягнути під низ в’язаний светр або ж класичний піджак, аби образ набув елегантності. Вишукані аксесуари нададуть образу невимушеної святковості. 

Mango
Toteme
Mango
Toteme
01 00
Mango
ПОДЕЛИТЬСЯ

МОТОКУРТКА 

Мотокуртка – це той тренд, який з'явився минулого року, і наразі перебуває на етапі свого апогею. Ви можете знайти як унікальну, автентичну гоночну куртку в секонд-хендах і вінтажних магазинах, так і новий переосмислений варіант сучасними брендами. Мотокуртку можна вдало застилізувати з сукнею чи максіспідницею для створення контрастного образу, або ж з масивними джинсами, аби дотриматися естетики мотокросу. 

The Racer
Jaded London
The Racer
Jaded London
01 00
The Racer
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).