script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Сади монарха: Burberry представляє шарфи, натхненні резиденцією короля Чарльза III

Новини
16.11.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
Простори Хайгроув-Хауса
ПОДЕЛИТЬСЯ

Burberry, володар ордену довіри короля, вже десятиліттями створює одяг для британської родини монархів — раніше це були тренчі та хустки для Єлизавети II. Водночас для нових лімітованих шарфів бренд надихався садами в резиденції короля Чарльза III та королеви-консорта Камілли.

Темою колекції, яка складається з чотирьох айтемів, стали пори роки. Шарфи виготовлені з органічного шовку, а їхні краї оброблені вручну. Як розповіли в бренді, у такий спосіб Burrberry «підтримує мистецтво, передає спадщину ремесел і артистизму наступному поколінню».

Зображення для шарфів створила британська художниця Семмі Лінч, випускниця Королівської школи малювання. Мисткиня працює в різноманітних техніках — живописі й естампі. У своїх працях вона зображає власний досвід з допомогою образів через текстуру та світло.

Семмі Лінч надихнулася садами Хайгроув, де, за її словами, вона була зустріта з привітністю. Під час екскурсії територією вона відчула зв’язок із турботою, вкладеною в створення й догляд за садами. Малюючи в садах, вона звернула увагу на форми та кольори рослин, які підбирали садівники із турботою.

«Я провела у кожному з різних садів, включаючи дикий луг, парадний сад і город. Сад тут — це діяльний сад з біологічно стійкими процесами, і на території також тримають бджіл. Протягом року текстури та кольори змінюються, і ви відчуваєте піки та спади активності, які я намагався відобразити на малюнках», — розповідає в інтерв’ю з Burberry Семмі Лінч.

Читайте також: Розповіді про стиль і музику Девіда Бові, Тіни Тернер та інших ікон у новій книзі колишньої креативної директорки Gucci Фріди Джанніні.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).