Час Різдва: 7 найкращих святкових епізодів із серіалів

ПОДЕЛИТЬСЯ
«Пліткарка» й «Абатство Даунтон»
ПОДЕЛИТЬСЯ

Прихід Різдва в попкультурі характеризується кількома символами: піснею Мараї Кері All I Want For Christmas Is You, новими святковими колабораціями, і, звісно, спеціальними різдвяними серіями серіалів. Історію цих епізодів можна простежити до 60-х років, а найдовшим спешалом на цю тему вважається «Рудольф — червононосий північний олень». Так, починаючи з 1964 року, легендарний миловидний олень щороку з’являвся на телебаченні.

Святкова атмосфера, близька глядачам, й популярність такого формату посприяла тому, що серіали — драматичні й історичні — майже кожен рік створювали власні різдвяні епізоди. Від «Пліткарки» до «Абатства Даунтон» — редакція L’Officiel згадує свої улюблені святкові серії.

«Друзі»

«Той, що зі святковим броненосцем» (Сезон 7, епізод 10)

Якщо ви шукаєте невимушене шоу для святкового вечора, то культовий ситком «Друзі» про шістьох друзів із Нью-Йорка стане ідеальним варіантом. Різдвяний епізод серіалу з сьомого сезону фокусується на святі Хануки, з яким головний герой Рос бажає ознайомити свого сина Бена. Водночас Фібі намагається переконати Рейчел повернутися у їхню відремонтовану квартиру. А втім, для цього їй потрібно розлучити двох люблячих сусідів — Рейчел і Джої.

«Абатство Даунтон»

 «Фінал» (Сезон 6, епізод 9)

Завершальний акорд в історично-драматичній епопеї «Абатство Даунтон» був зіграний у різдвяному епізоді «Фінал». У серіалі напередодні «свят» завершуються всі важливі сюжетні лінії персонажів: Берті освідчується Едіт, Генрі будує робочі стосунки з Томом, а Мозлі й Спратт знаходять нове покликання. Поки в житті героїв відбуваються важливі зміни, наступає Новий рік 1926 року, а з приходом свята Абатство Даунтан наповнюється романтичною атмосферою. 

«Офіс»

«Різдво в Беніхані» (сезон 3, епізод 7)

Напередодні Різдва між героями знаменитого комедійного серіалу «Офіс» виникли суперечності, що призводять до появи конкурентних святкувань. Пем Бізлі й Карен Білопіллі готують власну різдвяну вечірку, водночас головний герой Майкл Скотт відмовляється від урочистостей, адже досі важко переживає розрив із Керол Стіллз. Для любителів одночасно «Офісу» й Різдва актуальними також стануть епізоди «Різдвяна вечірка» з 2 сезону та «Марокканське Різдво» із 5 сезону.

«Тед Лассо» 

Carol Of the Bells (сезон 2, епізод 4)

У Річмонді наступило Різдво, завдяки якому у житті героїв з’являються нові пригоди: Рой і Кілі шукають «дива», плануючи «сексуальне свято». Проте їхні плани змінюються через племінницю Роя, яка залишається з парою через проблеми зі здоров’ям її матері. Гіґґінс влаштовує вечірку для футбольних гравців, а Ребека запрошує Теда на секретну місію.

 «Початкова школа Еббот» 

«Різдвяний кальян» (сезон 2, епізод 10)

У різдвяному епізоді серіалу про вчителів молодших класів «Початкова школа Еббот» колеги «випадково» зустрічаються під час свята. Джанін із подругою завітала в популярний кальянний клуб, де несподівано зустріла своїх знайомих із роботи. Тим часом Джейкоб завалюється на традиційну вечерю Барбари й Мелісси, але разом із цією компанією усвідомлює цінність Різдва. 

«Пліткарка» 

«Римські канікули» (сезон 1, епізод 11)

Епізоди з нагоди Дня подяки в серіалі «Пліткарка» сповнені хаосу, але не менш хаотичними виступають різдвяні серії. На свята батько Блер приїжджає додому, а втім, після розриву з її матір’ю він вже знайшов собі несподіваного нового обранця. Водночас Дженні й Ванесса допомагають Серені організувати різдвяний сюрприз для Дена, який покликаний його надзвичайно вразити.

«Проєкт Мінді» 

«Різдвяна вечірка: секс-пастка» (сезон 2, епізод 11)

Різдвяний епізод серіалу «Проєкт Мінді» від режисерки й продюсерки «Офісу» Мінді Калінг розповідає про різдвяну вечірку, яку головна героїня влаштовує для всього будинку. Цієї серії Мінді фокусується на особистому житті, яке протягом шоу балансує з кар’єрою лікаря. Так, на святі вона планує провести більше з Кліфом, але її затьмарює інша персонажка, яка танцює звабливий танець «Санта-дитинка».

Читайте також: Королівське свято: різдвяні листівки від Єлизавети II до Кейт Міддлтон.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).