Що в моді: 7 головних трендів першого півріччя 2024

Тренды
02.01.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Складаємо мудборд для нового сезону
ПОДЕЛИТЬСЯ

«Квіти? Весною? Революційно», — іронічно говорить героїня Міранда Прістлі в комедійній драмі «Диявол носить Prada». А втім, всупереч саркастичності, у першому півріччі нового року, в сезоні весна-літо 2024, ми побачимо безліч яскравих тенденцій. Квіти набудуть вигадливих форм, поряд із поверненням мінімалізму 90-х й появою «гучної розкоші». Шорти та бра стануть ще коротшими — pantless-тренд залишається з нами, а подвійний денім стане більш гранжевим. На початку нового року L’Officiel Online зібрав головні тренди першого півріччя 2024-го, на які варто звернути увагу.

Грайлива бахрома 

Бажаєте додати образу грайливості? У сезоні весна-літо 2024 флагмани модної індустрії пропонують зробити це з бахромою, що прикрашає здебільшого максісилеути. Акцентний елемент втілився на сукнях в колекціях Alexander McQueen, Bottega Veneta й Jil Sander, а також на спідницях із показів Givenchy, Gucci й Prada.

Prada

Jill Sander

Повернення мінімалізму 90-х

Чудова новина для шанувальників позачасових силуетів — мінімалізм 90-х знову в моді. Елегантність в простоті стане одним зі слоганів сезону, оскільки тенденція на нейтральність відтінків і класичні форми буде провідною. 

Дебютна колекція Себато де Сарно весна-літо 2024 для Gucci запевняє нас у цьому: зверніть увагу на лаконічні блейзери й пальта, доповнені класичними шортами. Свій вклад у повернення тренду до того ж зробили Prada з чорними строгими піджаками й ансамблями, а також Hermès, Khaite та Cos. 

Gucci

Prada

Прозорість у білому

Прозорість — це позачасовий тренд, який у різноманітних інтерпретаціях прикрашає подіуми щосезону. Проте в поєднанні з білим кольором — тенденція отримала звабливий шарм, що продемонстрували колекції весна-літо 2024. На показі Alaїа влучна комбінація прикрасила сексуальну сукню, яка включає елемент боді й оголене декольте. Missoni додали веселковий низ у прозорий грайливий образ, водночас Prada, Dior та Gabriela Hearst представили більш елегантні опції.

Alaїa

Missoni

Денім + денім

У сезоні весна-літо 2024 подвійний денім залишається з нами. Початково тенденція з 90-х, тренд набув різних оформлень у дизайнерському баченні. Ансамбль із колекції Dior відтворює ефект вживаності з брудними краями, бренд Acne Studios повертає низьку посадку в такому образі, а Chanel пропонує повсякденну інтерпретацію із закритим верхом і класичними джинсами. 

Dior

Acne Studios

Гучна розкіш — яскраві кольори й силуети

Ми полюбили «тиху розкіш» без її кричущості та з її елегантністю, проте паралельно з цим світ моди відкриває «гучну розкіш». Індустрія готова кричати зі стейтмент-образами: лелітки й кристали у великому обсязі прикрасили колекцію Rabanne, розкішний сад 3D-квітів з’явився в луках Balmain, водночас Marni створили яскраву комбінацію кольорів і принтів.

Rabanne

Rabanne

Металічні відтінки

Золото, срібло й металік — обирайте свій осяйний образ для сезону весна-літо 2024. Повсякденний, як у Tom Ford зі строгим костюмом, або елегантний для вечірніх виходів із колекції Chloé, екстравагантний від Rabanne, чи вишуканий для яскравих зібрань із товариством, презентований Blumarine.

Blumarine

Tom Ford 

Ще коротше — одягаємо мікрошорти й мікробра

Pantless-тренд, який панував в образах зірках-стрітстайлу й серед знаменитостей торік, також залишиться серед провідних 2024-го. Gucci представили варіації мікрошортів в шкірі, а Tom Ford мерехтливі опції, скомбіновані з тоненькими ремінцями. Мікробра також стануть яскравими акцентами, з’явившись у лелітках у колекції Gucci, на показах Rick Owens, Hermès, Dries Van Noten і Acne Studios.

Gucci 

Gucci 

Miu Miu 

Читайте також: Кендалл Дженнер знялася в зимовому кампейні бренду FWRD.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).