Нефритова колекція Loewe до Китайського Нового року: традиційна культура в сучасній моді

Тренды
10.01.2024
ТЕКСТ: Андрій Доценко
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Традиційне мистецтво, зокрема країн Сходу, вкотре стає центральною темою колекцій світових брендів. Споконвічне ремесло, сповнене символічності, приваблює до створення унікальних речей у співпраці з місцевими майстрами.   

Напередодні Китайського Нового року Loewe випустив колекцію, натхненну складним ремеслом давньокитайської нефритової скульптури. Бренд звернувся до трьох майстрів з різьблення нефриту – Сяоцзінь Інь, Лей Ченг і Цзіньцзінь Цю – і за співпраці представив низку нефритових підвісок на золотих ланцюжках, а також лінійку сумок у відтінках каменю. Крім цього, у колекції представлені дармовиси у формі тварин китайської міфології. 

 

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

Публикация от LOEWE (@loewe)

Майстер Сяоцзінь Інь спеціалізується на зображенні флори та фауни. Його вишуканий смарагдово-зелений кулон має форму капустини, на верхівці якої сидить цвіркун. Оскільки капуста пак-чой вирощується в Китаї протягом тисячоліть, то у культурі є символом багатства і достатку.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Підвіска «Весняний нефрит» від Лей Ченг – це гороховий стручок, прикрашений маленьким равликом, що символізує родючість, достаток і удачу. «Я вважаю, що нефрит сам по собі є квінтесенцією нашої нації, – каже Ченг. – Його постійна присутність у нашій історичній та культурній подорожі робить його не просто супутником, а й духовним якорем для нашого народу».

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Баклажан, що зображений на кулоні Цзіньцзінь Цю, нагадує високопосадовця в капелюсі та у традиційній культурі є символом статусу й успіху. «Кожен камінь має природні властивості, – пояснює Цзіньцзінь Цю. – Тому ви повинні слідувати його курсу. Початковий задум багатьох робіт може бути дуже гарним, але коли ви вирізаєте його в камені, то можуть змінюватися кольори або взагалі з'являтися тріщини. Ви не можете нав'язати свою композицію каменю».

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Колекція сумок Flamenco Purse Mini представлена в кольорах: смарагдово-зелений, темно-цегляний, весняний нефрит, цукрово-жовтий, темний хакі та світло-ліловий – усі вони натхненні відтінками старовинних нефритових різьблених виробів часів династії Цін. Кожен виріб має внутрішню кишеню з кільцем з нефриту, яке неодмінно принесе удачу в Новому році.  

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).