Найвідоміші ролі Джейкоба Елорді: від славнозвісного Елвіса Преслі до привабливого поганця в «Будка поцілунків»

Стиль жизни
11.01.2024
ТЕКСТ: Андрій Доценко
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Джейкоб Елорді, 26-річний австралійський актор, заполонив соціальні мережі та медіапростір, став головним героєм тіктоку та претендує на звання одного з кращих акторів молодого Голлівуду. 

Елвіс Елорді – як його називають в англомовних ресурсах – почав професійно зніматися у 20 років як актор масовки на знімальних майданчиках. Першим повнометражним фільмом стала австралійська комедія «Гарячі канікули» 2018 року. Тоді ж Елорді отримав головну роль у першій частині трилогії «Будка поцілунків». Світову популярність актор отримав після ролі Нейта Джекобса в підлітковому серіалі «Ейфорія»

Доки світова спільнота чекає на нову версію готичної класики від Гільєрмо дель Торо, де Джейкоб Елорді зіграє роль чудовиська Франкенштейна, пропонуємо розглянути найвідоміші його ролі: від славнозвісного Елвіса Преслі в «Прісцилла» до привабливого поганця Ноя Флінна в «Будка поцілунків». 

«Прісцилла» 

Найкращим проєктом актора є байопік «Прісцилла» 2023 року, заснований на мемуарах Прісцилли Преслі «Елвіс і я» 1985 року. Режисерка Софія Коппола зняла історію про життя й дорослішання дружини Елвіса Преслі – Прісцилли. Вона вперше показує романтичні взаємини культової пари з точки дружини короля рок-н-ролу. 

Джейкобу Елорді, який грає роль Елвіса Преслі, вдалося передати складний образ співака через неймовірно точне наслідування характерних особливостей: манера розмови, тембр голосу, характерні звички, як-от прикладання великого пальця до вуст, тощо. 

«Солтберн»

2023 рік став найбільш продуктивним та результативним на успішні ролі для актора. Елорді знявся в психологічному трилері Еміралд Фіннелл «Солтберн» як Фелікс Каттон, заможний студент Оксфордського університету. З наближенням літа Фелікс запрошує свого нового друга Олівера пожити з ним у родинному маєтку Солтберн. 

Фелікс у виконання Джейкоба переконливий у своїй невимушеності та дитячій наївності. Елорді майстерно відіграє у відвертих сценах, демонструючи природність власної сексуальності. 

«Ейфорія»

Світову популярність Елорді здобув за роль аб’юзивного персонажа Нейта Джейкобса у підлітковому серіалі «Ейфорія». Серіал розповідає про групу сучасних підлітків, що стикається з алкогольними та наркотичними залежностями, жорстоким булінгом та психічними захворюваннями. 

Актору вдається показати складний образ збоченого, глибоко травмованого батьком персонажа, який всю агресію і біль перекладає на свої взаємини з однолітками. 

«Будка поцілунків»

Кінотрилогія, заснована на книжковій серії Бет Ріклз «Будка поцілунків», розповідає про перипетії в романтичних взаєминах Ель та Ноа. На відміну від серіалу «Ейфорія», який подарував Елорді світову славу, фільм «Будка поцілунків» першим на загал познайомив глядачів з молодим актором. 

Джейкоб зіграв роль Ноа Флінна, привабливого поганця, брата найкращої подруги головної героїні. Звісно, до акторської гри у кінострічці можуть виникнути питання, але серед менш значущих проєктів цей є найкращим. 

«Похоронні байки»   

У 2019 році актор отримав роль у фільмі-антології жахів Раяна Спінделла «Похоронні байки». Кінострічка складається з чотирьох частин, кожна з яких є історіями жахів, що їх розповідає трунар потенційному працівникові під час співбесіди та екскурсії по моргу. 

У другому фрагменті під назвою «Незахищені» Елорді грає Джейка, хлопця-студента з 1960-х років, який стикається з надзвичайно кривавими й несподіваними наслідками через те, що таємно зняв презерватив під час сексу з дівчиною Сандрою.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).