Драму «Сісі і я» про австрійську імператрицю та її коханку покажуть в Україні

ПОДЕЛИТЬСЯ
У головній ролі — Найкраща європейська акторка 2023 року Сандра Гюллер.
ПОДЕЛИТЬСЯ

25 січня в Україні стартує показ біографічної історичної драми «Сісі і я» режисерки Фрауке Фінстервальдер. Стрічка розповідає про австрійську імператорку Сісі, але з погляду її вірної супутниці Ірми.

В основі сценарію лежать історичні твори справжньої фрейліни монархині — Ірми Штарах. Героїня стає супутницею найпопулярнішої жінки своєї доби. Вона подорожуватиме зі знаменитою Сісі, стане її подругою, і навіть без тями закохається в монархиню. Цей безтурботний час міг би тривати вічно, якби Сісі не була імператрицею. І хоча жінки чинять опір ворожому світові, зрештою в них лишається тільки один фатальний шлях, який назавжди зв’яже їх обох.

Роль графині Ірми зіграла «Найкраща європейська акторка» 2023 року за версією Європейської кіноакадемії, а також номінантка на «Золотий глобус» Сандра Гюллер («Анатомія падіння», «Зона інтересу»). Імператорку Австрії втілила Сюзанне Вольф («Мушкетери»). Також у фільмі зіграли Йоганна Вокалек («Іоанна — жінка на папському престолі», «Босоніж»), Анґела Вінклер («Суспірія», «Пітьма»), Ґеорґ Фрідріх («Велика свобода», «Ріміні», «Піаністка»).

Оператор картини — Томас В. Кієннаст («Три дні з Ромі Шнайдер», «Темна долина», «Хід короля»). Фільм знятий на 16 мм плівку. Дизайном костюмів займалася Таня Гауснер, яка до того працювала з фільмами «Малюк Джо» і «Нуль калорій» Джессіки Гауснер, «Ріміні» і трилогією Ульріха Зайдля «Рай». Саундтрек до фільму написав британський трип-хоп гурт Portishead, які вважаються головними представниками бристольської андеґраунд-сцени.

Фільм номіновано на Німецьку кінопремію 2023 року в категоріях «Найкраща акторка в головній ролі», «Найкраща операторська робота», «Найкращий звук». Профільне видання Cineuropa назвало стрічку «багатогранною», а Variety — «жвавою, розкішно вбраною костюмованою драмою».

Прокат картини обмежений — подивитися її можна буде лише в обраних кінотеатрах у короткий проміжок часу. Розклад з’явиться незабаром.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).