Автентичні українські бренди представлять на виставці Ambiente

Новини
26.01.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

26–30 січня 2024 року в німецькому Франкфурті пройде щорічна міжнародна виставка споживчих товарів Ambiente, де вдруге представлять колективний стенд українських підприємств Oplich. 10 українських бізнесів презентують у Німеччині власні товари, аби заявити про себе та продемонструвати, що українці — сильні гравці в галузі предметного дизайну, сповнені цікавих ідей та нестандартних рішень.

Серед учасників стенда — українські підприємства у сфері креативних індустрій, які популяризують українську культурну ідентичність та традиційні ремесла. Це:

  • бренд речей, вироблених на основі традиційних етнічних культур Gunia Project
  • дизайнерські керамічні вази AMAZE Vase
  • бренд керамічних виробів Art-hall ceramics
  • студія українського декору Clayp
  • крафтове виробництво товарів для дому з шерсті Gushka Wool
  • бренд керамічних виробів KUST ceramics
  • студія дизайну інтер’єрів, меблів та декору Litvinenko Design
  • команда виробників предметів інтерʼєру Shishka Project
  • сімейна майстерня Wooden Dreams, яка виготовляє посуд, люстри та декор із натурального дерева
  • бренд посуду та текстилю YAKUSH

«Програма USAID "Конкурентоспроможна економіка України" вдруге підтримує колективний стенд Oplich в межах міжнародної виставки Ambiente, щоб презентувати широкій аудиторії 10 українських брендів. Участь у виставці Ambiente 2024 — це чудова можливість представити світу не лише якісну продукцію та культурні сенси нашої країни, а й налагодити контакти з потенційними партнерами. Завдяки участі у міжнародних заходах українські бізнеси підкорюють міжнародні ринки, розпочинають експортні продажі, і в результаті створюють більш високооплачувані робочі місця в Україні», — Олеся Залуська, керівник Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Колективний стенд Oplich прагне посилити співпрацю між українськими компаніями у сфері креативних індустрій, аби ті вийшли на міжнародні ринки та просували українське виробництво у світі.

«З 2022 року грантова програма МОМ співпрацює з понад 700 малими та мікропідприємствами, які постраждали від війни, і допомогла їм створити понад 2000 нових робочих місць в Україні. Завдяки цій ініціативі ми раді надати малим українським виробникам можливість продемонструвати свою креативність і вийти на нові ринки, дозволяючи їм відігравати сполучну роль у торгівлі та співпраці», — зазначає Майкл Ньюсон, старший координатор програм МОМ.

Мета стенда — залучити нових покупців та дистриб’юторів, аби все більше людей дізнавалися про оригінальні, якісні та сучасні українські товари. Таким чином зростає економічна привабливість нашої держави та реалізуються нові довгострокові партнерства.

«Це вже вдруге українські бізнеси беруть участь у виставці Амбієнте. Цьогоріч більшість компаній, що представлятимуться на спільному стенді Oplich, очолені жінками та є сімейними бізнесами. Ми вдячні партнерам та міжнародним донорам за підтримку й розуміння того, що експортні можливості українського бізнесу варто розвивати навіть у такий складний час, адже якість українських товарів нічим не поступається європейській, і наші бренди можуть конкурувати за місце у торговельних ланцюгах ЄС», – зазначає Ірина Титарчук, виконавча директорка ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі».

Колективний стенд Oplich на міжнародній виставці Ambiente 2024 організовує ГО «Український центр сприяння інвестиціям та торгівлі» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (CEP) та Міжнародної організації з міграції (МОМ).

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).