Як носити пов’язку для волосся — найстильніший аксесуар весни-літа 2024

Тренды
22.02.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Серед фаворитів модниць — чорна модель
ПОДЕЛИТЬСЯ

Влучний аксесуар, безумовно, додає багатогранності і яскравого шарму образу, тож із наближенням весни й теплої пори варто звернути увагу на один із найтрендовіших і найграйливіших — пов’язку для волосся. Саме вона прикрашала гостротою й романтичністю образи в межах колекцій весна-літо 2024, як-от на показах Chanel, Molly Goddard і Helmut Lung, а також ретро-ансамблі знаменитостей, серед яких Сідні Свіні, Аня Тейлор-Джой, Рейчел Зеглер та інші. Як бренди пропонують носити пов'язку для волосся та які найстильніші моделі обрати — читайте в матеріалі L’Officiel Online.

Бріджит Бардо у фільмі «Презирство» (1963 рік)

Практичні й позачасові — пов’язки для волосся впродовж десятиліть були стейтмент-аксесуаром для багатьох фешн-ікон. Бріджит Бардо з’явилася з чорним варіантом, що декорував її пишне хвилясте волосся, у драматичному фільмі «Презирство» 1963 року. Грейс Келлі, культова акторка й княгиня Монако, комбінувала цей аксесуар з елегантною мереживною сукнею, а Елізабет Тейлор у фільмі «Раптово, минулого літа» 1959-го прикрасила зачіску шарфом, що трансформувався в пов’язку для волосся. У сезоні весна-літо 2024 функціональна прикраса для волосся буде актуальною передусім для прихильників стилю преппі й романтичних образів, а також для тих, хто бажає додати гостроти до власного ансамблю.

На показі Molly Goddard пишні пастельні сукні, а також повсякденні комбінації, як-от із чорним блейзером і чорно-білою спідницею, поєднувалися з тонкою чорною пов’язкою для волосся. На противагу лондонському бренду, стилізація якого стане натхненням для любителів ніжності й грайливості, на дебютному шоу Пітера До в Helmut Lang аксесуар став втіленням утилітарності. Надихаючись 90-ми, стилістка-перукарка Явара Ваучопе обрала гребінчасту модель для вологого волосся, щоб передати ідею турбулентності й поспіху життя в Нью-Йорку.

Molly Goddard 

Helmut Lang 

Гламурна розслабленість і фемінність — такою виступила колекція Chanel весна-літо 2024, де чорна пов’язка з атласними квітами також додавала в образ кокетливості. Паризький дім під очільництвом дизайнерки Вірджинії Віар інтегрував аксесуар в ансамблі з твідовими блейзерами, мідіспідницями й напівпрозорими чорно-білими мінісукнями. Більш універсальний, а також прагматичний варіант, представив бренд Tibi — зовсім тонка, заледве помітна чорна пов’язка, доповнювала утилітарну й мінімалістичну колекцію.

Chanel 

 

Tibi 

Справжнім гітом аксесуар також став серед зірок стрітстайлу та знаменитостей, що поєднують його з вечірніми, а також повсякденними образами. У вересні 2023-го, в межах Тижня моди в Парижі, акторка Аня Тейлор Джой з’явилася з чорною пов’язкою для волосся, що відтворювала колір її елегантної сукні. Водночас Рейчел Зеглер, зірка приквелу «Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій», напередодні з’явилася також у чорній моделі на показі Michael Kors осінь-зима 2024.

 

 Аня Тейлор Джой
Нікола Кохлан
Рейчел Зеглер
 Аня Тейлор Джой
Нікола Кохлан
Рейчел Зеглер
01 00
Аня Тейлор Джой
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).