Десятирічна мандрівка: ювілейна колекція Ніколя Гескьєра для Louis Vuitton FW24

Тижні Моди
06.03.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Ностальгія та мрії про майбутнє
ПОДЕЛИТЬСЯ

Нова колекція креативного директора Ніколя Гескьєра маркує знаковий рубіж — 10 років, відколи дизайнер представив свою першу колекцію для Louis Vuitton. Цю ювілейну мандрівку відзначили яскравим шоу, яке пройшло у квадратному дворі Лувру. Саме тут десять років тому, у культовому місці для показів Louis Vuitton, Ніколя Гескьєр дебютував у модному домі.

Масштабність події була підкреслена кількістю гостей — було надіслано 4,000 запрошень, зокрема для співробітників, а саме шоу відвідали знаменитості й друзі будинку, як-от Кейт Бланшетт, Емма Стоун, Сірша Ронан, Софі Тернер, Алекса Чанг та інші. Сет-дизайн показу також вирізнявся яскравістю: футуристичні й гігантські люстри як декор, що нагадували провідну Полярну зорю, були створені художником Філіпом Паррено та художником-постановником Джеймсом Чінлундом. 

«Зрештою, уява підкорює все. Знайоме оновлюється. А завтра буде новий день...», — йшлося в нотатках до показу. Колекція осінь-зима 2024/2025 стала по-справжньому оновленням знайомого: представлені ансамблі мали футуристичний характер, що притаманний Ніколя Гескьєру. Образи також були ностальгічними, вміщуючи в собі риси одягу, зокрема вишивку й фірмовий крій, створеного дизайнером впродовж десятиліття. 

На тлі саундтреку, який переносив на засніжений шлях, моделі крокували в блискучих напівпрозорих сукнях із пухнастими рукавицями, у білосніжних куртках й спідницях із відтінками спорт-шику, а культові шкіряні саквояжі Louis Vuitton перетворилися на принти. Поділ спідниць вирізнявся пишністю, хутро прикрашало верхній одяг, а пір’я й барвистий рожевий і зелений з’явилися наприкінці показу, наче перехід між різними епохами дому. 10 років креативного очільництва Ніколя Гескьєра в Louis Vuitton — це, безумовно, значне досягнення й далі на модний дім чекає не менш знакове нове завтра. 

Читайте також: Гід L’Officiel Online головними показами Тижня моди в Парижі fall-winter – 2024

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).