Італійська культура сьогодні в матеріалі L’Officiel x Serena 1881

Искусство
07.03.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Мистецтво, музика та кіно
ПОДЕЛИТЬСЯ

Італія пронизана романтикою – від Венеції та Тоскани до Сицилії та Сорренто. Міста країни мають свій унікальний шарм, наповнений історією, гастрономічним досвідом, захоплюючими краєвидами та, звісно, власною культурою. У матеріалі, створеному разом з брендом ігристих вин Serena 1881, редакція L’Officiel Online досліджує сучасну культуру Італії. Якими сьогодні є італійське мистецтво, музика та кіно, розповідаємо нижче.

Мистецтво

У діалогах про італійське мистецтво найчастіше згадуються імена великих майстрів часів Відродження, таких як Леонардо Да Вінчі, Рафаель Санто, Сандро Боттіччелі та інших. Тим не менш, сучасна культурна сцена Італії насичена яскравими та прогресивними митцями, які встигають за швидкозмінним ринком мистецтва. Один з найвідоміших – Лоріс Чеккіні, чиї роботи варіюються від колажів до скульптур. Серед інших більш молодих імен сцени – художниця Франческа Борго, яка надихається північними краєвидами Італії, стріт-креатори Moneyless та Never2501, чиї настінні малюнки широко відомі в США, Бразилії та інших країнах.   

Музика

За версією Spotify станом на 2023 рік найпрослухованішим італійським гуртом у всьому світі стали Maneskin. Їх треки збирають мільйони прослуховувань, що можна сказати й про перегляди кліпів на YouTube. Проте не Maneskin єдиними – до рейтингу ввійшла й співачка Elodie, яку ви могли бачити в перших рядах показу Versace. У пошуку нових відкриттів італійської сучасної музики також радимо звернути увагу на треки Annalisa, лірику від Georgia та панк-рок від Rose Villain.

Кіно

Софі Лорен, Джина Лоллобриджида, Моніка Вітті – італійський кінематограф подарував світові найбільш жіночних та безкомпромісних акторок, які ставали іконами свого часу та залишаються ними й досі. «Золото Неаполя», «Вчора, сьогодні, завтра», «Фанфан-Тюльпан», трилогія «Пригода», «Ніч» та «Затемнення»: безперечно, класика італйського кіно багатогранна та шедевральна.

Водночас такий рейтинг не можна назвати повноцінним без Моніки Белуччі та таких культових її картин як «Малена», «Квартира» тощо. Серед молодих італійських акторок – 28-річна Матильда Де Анджеліс, яка отримала широку популярність після виходу міні-серіалу «Закон Лідії Поет».

Спадок Федеріко Фелліні та П’єр Паоло Пазоліні продовжує один з найвидатніших сучасних режисерів – Лука Гуаданьїно. Саме він відкрив талант Тімоті Шаламе для широкого загалу, зняв документальний фільм про життя Сальваторе Феррагамо, а наразі Лука готує стрічку «Суперники» за участі Зендеї та Джоша О'Коннора.

Про Serena 1881

Бренда Serenа 1881 заснований у 1881 році та досі залишається 100% родинним бізнесом.Зараз компанією керує п’яте покоління представників родини Серена. Бренд спеціалізується на виробництві ігристих вин Prosecco та є одним з лідерів ринку Італії у цьому сегменті.

  • Serena 1881 Prosecco Spumante – біле екстрасухе ігристе вино зі свіжим та фруктовим смаком, а також з насиченим ароматом білих квітів та жовтого яблука.
  • Serena 1881 Prosecco Frizzante – біле екстрасухе ігристе вино з квітковим смаком та відтінками жовтих плодів.
  • Serena Prosecco Rose Brut Millesimato – рожеве ігристий брют з відтінками стиглих яблук, груш, суниць та малини, доповненими тонкими тонами лугових квітів. Має свіжий, фруктовий смак з пікантною кислинкою, а також ніжною, гармонійною структурою та приємним фруктовим післясмаком.
  • Serena 1881 Piu Frizzante Bianco – біле напівсухе ігристе вино зі свіжим та фруктовим смаком. Чудово підходить в якості аперитиву.
  • Serena 1881 Gran Cuvee – біле екстрасухе ігристе вино з нотами персика та абрикосу та приємним, легким післясмаком.

 

 

НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).