Модний гід: 5 найстильніших принтів у сезоні весна-літо 2024

Тренды
08.03.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Повернення леопарду та вічне захоплення квітами
ПОДЕЛИТЬСЯ

Весняно-літній сезон — ідеальний час для створення найяскравіших образів, як-от із грайливими, ніжними та сміливими принтами. Модні будинки та бренди вже представили найактуальніші варіанти, які полегшать вибір під час поповнення гардероба. Цього сезону дизайнери пропонують звернути на вигадливі квіткові принти, позачасові вертикальні смуги та для любителів експериментувати — на анімалістичні узори, зокрема леопард. Найстильніші принти та способи їхні стилізації в сезоні весна-літо 2024 зібрав L’Officiel Online.

Квіткова феєрія 

Традиційно весняно-літні колекції сповнені життєрадісних, яскравих відтінків та принтів — і новий сезон не стане винятком. Попри прямолінійну асоціацію квіткових узорів із цією порою, модні будинки й бренди представили елегантні й вигадливі інтерпретації тренду. В Alexander McQueen велика червона троянда прикрасила ніжну білу сукню на бретелях, а доповнила ансамбль громіздка золота сережка у формі квітки. David Koma представили мінісукню з трояндою «в негативі», водночас Balenciaga зробили ставку на максісукню з драпіруванням в зоні талії. 

Alexander McQueen, Balenciaga, David Koma 

Вертикальні смуги

Вертикальні смуги — позачасовий тренд серед принтів, який щосезону осучаснюється й набуває нових форм. В Alberta Ferretti тенденція прикрасила широкі штани, скомбіновані з білою прозорою блузкою та топом цього ж відтінку. У Louis Vuitton вертикальні смуги з’явилися на штанах із низькою посадкою в образі з чорним корсетним топом, а в Chanel — принт оздобив повітряну чорно-білу сукню з глибоким V-вирізом.

Chanel, Louis Vuitton, Alberta Ferretti 

«Шаховий» принт 

Цього сезону для перемоги в модній «грі» варто зробити ставку на шаховий принт, який набув особливої популярності в 60-х, зокрема в образах супермоделі Твіггі. Серед провідних трендів також клітинка віші, яка передусім асоціюється з весняно-літнім сезоном і здобула популярність завдяки таким знаменитостям, як-от Джуді Ґарленд та Бріджит Бардо. У колекції Versace весна-літо 2024 шаховий принт був домінантним, прикрашаючи пастельні образи, зокрема із різної величини клітинкою. Vivetta інтегрували тенденцію в яскраво-зелений образ із пухнастим взуттям. Водночас Alessandra Rich поєднали шаховий принт із pantless-трендом, скомбінувавши прозору сукню й білі мікрошорти.

Alessandra Rich, Vivetta, Versace 

Світ анімалістики 

Анімалістичні принти не втрачають актуальності вже багато сезонів, проте потребують вмілої стилізації. Стильні й сучасні варіанти поєднань в образах були представлені, зокрема, в межах колекцій весна-літо 2024. У Jacquemus леопардовий принт, що зараз переживає ренесанс, прикрасив пальто, яке було скомбіноване зі «зміїною» сумкою. Celine представили повітряну максісукню також із цим звіриним узором, як і Ganni, що додали в ансамбль чорні протисонцеві окуляри й білі принтовані колготки. 

Celine, Jacquemus, Ganni

Мікс принтів 

Міксувати й поєднувати — ще один підхід в контексті принтів, який, попри всеохопне панування мінімалізму й «тихої розкоші», залишається популярним. У Dries Van Noten, бренді, що знаний вмілими поєднаннями кольорів і фактур, геометричні абстрактні узори доповнювали пастельну сорочку у вертикальну смужку. Louis Vuitton збалансували різні принти прозорим темним шаром на спідниці, заразом Burberry скомбінували неоднакові узори в образі з трикотажним топом і спідницею з низькою посадкою.

Burberry, Louis Vuitton, Dries Van Noten

Читайте також: Завжди в моді: 5 трендів деніму в сезоні весна/літо 2024

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).