Новий Дикий Захід: одягнутися в ковбойському стилі як Бейонсе та Белла Гадід

Тренды
19.03.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Ще одна віральна тенденція
ПОДЕЛИТЬСЯ

Кіноіндустрія, музика й мода — сьогодні ці елементи попкультури несподівано захопила естетика Дикого Заходу. Світові улюблениці Бейонсе й Лана Дель Рей працюють над кантрі альбомами, заразом епічна вестерн-драма Мартіна Скорсезе «Вбивці квіткової повні» стала одним із найзнаковіших фільмів 2023-го. Мода не виступила винятком: колекцію осінь-зима 2024/2025 Фаррелла Вільямса для Louis Vuitton склали ансамблі, натхненні Диким Заходом, у мережі віральним став cowboy core, а супермодель Белла Гадід напередодні продемонструвала численні образи в цій естетиці. Від краватки боло до ковбойських чоботів — L’Officiel Online розповідає, як інтегрувати актуально елементи тенденції.

Бейонсе на «Ґреммі-2024»

Американська співачка Бейонсе стала однією з адепток стилю, з’явившись на церемонії «Ґреммі-2024» в білому ковбойському капелюсі Stetson, чорній шкіряній куртці зі сріблястими блискітками в клітинку, чорною краваткою й ременем Louis Vuitton зі срібною пряжкою. Протягом минулого року знаменитість вчергове довела звання трендсетерки, зокрема з образами в світловому турі Renaissance. Тож не дивно, що після її появи також у вестерн естетиці на Super Bowl, користувачі захопилися елементами цього стилю. 

Бейонсе на Super Bowl 2024

Модель Белла Гадід, що сьогодні зустрічається з вершником Аданом Бануелосом, напередодні також з’явилася в численних ковбойських образах. Об’ємні пряжки на ременях, ковбойки, вицвілий денім і, звісно, ковбойські капелюхи — ось вестерн шпаргалка від знаменитості, яка в серпні 2024-го повернулася в професійний кінний спорт.

Найвиразніший приклад cowboy core («ковбойської естетики») на подіумі — колекція осінь-зима 2024/2025 Фаррелла Вільямса для Louis Vuitton. Сучасні денді в баченні дизайнера одягають ковбойські сорочки, костюми з шерсті та деніму, краватки боло, пальта-ковдри, штани з бахромою, звертаються до анімалістики, а також робітничого взуття. За словами Фаррелла Вільямса, колекція також була покликана розширити стереотипне уявлення про ковбоїв, що виключало афроамериканців та корінних американців. Прикладом звернення до спадщини останніх стало використання панівного й сьогодні трендового аксесуара на подіумі — краватки боло. Цей декоративний елемент бере свій початок у 1930-х, коли корінні американці з племен зуні, хопо й навахо зав’язували бандани на шиї зі шнурками та мушлями.

 Louis Vuitton осінь-зима 2024/2025

У колекції осінь-зима 2024/2025 до естетики ковбоїв також звернулися Lemaire. Бачення естетики Дикого Заходу дизайнерським дуетом Крістофером Лемером і Сара-Лінь Тран було більш утилітарним: це комбінація оверсайз костюма, срібних сережок, інтерпретації краватки боло й коричневої сорочки, прикрашеної на комірці блискітками й орнаментами. 

Зліва направо: Louis Vuitton осінь-зима 2024/2025, Lemaire осінь-зима 2024/2025, Louis Vuitton осінь-зима 2024/2025

Читайте також: Модний гід: 5 найстильніших принтів у сезоні весна-літо 2024

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).