Феномен рекламних кампаній Diesel: мода на межі божевілля

Тренды
20.03.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Або «ефект Гленна Мартенса»
ПОДЕЛИТЬСЯ

У жовтні 2020 року до ребрендигу Diesel долучився бельгійський дизайнер Гленн Мартенс, тоді відомий своїми екстравагантними проєктами для паризького Y/Project. Дебютна колекція Мартенса була представлена на Тижні моди сезону spring-summer — 2020, ознаменувавши оновлене позиціонування бренду. Під егідою нового креативного директора Diesel повернулися до рейтингів LYST та підвищили свою пізнаваність, частково завдячуючи своїм сміливим та обговорюваним промо. L’Officiel Online розповідає про «ефект Гленна Мартенса» та феномен його рекламних кампаній.

Гленн Мартенс є відкритим прихильником демократичної моди, про що свідчили перші модні шоу та рекламні кампанії авторства дизайнера. Відкриті реєстрації на показ, запрошення в вигляді сексуальних іграшок та презервативів, ексцентрична сценографія: двома словами — хліб та видовища.

«Життя — це гра», — під таким слоганом вийшла рекламна кампанія Мартенса для Diesel наприкінці 2022 року, підкреслюючи вже сталий погляд дизайнера. Представивши такі вірусні речі й аксесуари, як сумка 1DR, ремінь з логотипом та денімові капсули, бренд пожинає фінансові плоди, а Гленн — отримує свободу вираження.

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Серед таких прикладів — контроверсійна кампанія «Острів задоволення». Вечірка коло басейну, напівоголений рейв та інші витівки: таким Гленн Мартенс уявляє «будинок» Diesel в зйомці сезону spring-summer – 2023, наголошуючи, що «навіть сходи та туалети можуть стати місцем неочікуваних та потенційно небезпечних зустрічей».

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

«Розумний креативний директор точно визначить, що зробило бренд популярним під час його розквіту. Ці суперечливі кампанії були дуже важливими для Diesel, і вони, безперечно, були фундаментальним аспектом того, як я хотів продовжувати розвиток бренду», — ділився Мартенс.

Справедливо зазначити, що не всі кампейни бренду обертаються навколо теми сексуального життя. Наприклад, у серпні 2023 року Diesel представили рекламну кампанію «Find D», натхнену дитячою грою «Де Воллі?», мета котрої знайти потрібного персонажа серед сотень людей та об’єктів. Для зйомок бренд залучив моделей та працівників, які вийшли на вулиці міста Бреганце, Італія, для створення декількох кадрів. На світлинах герої кампейну крокують площею, танцюють, лежать на підлозі та навіть дихають вогнем: звісно, світ Diesel доросліший за дитячу гру.

Що стосується різдвяних, часто однотипних, рекламних кампаній, італійський бренд не йде на поводу «традиційного сімейного свята», націлюючись на свою більш молодшу авдиторію. Обличчями (та тілами!) зйомки Diesel стали акторки дорослого кіно та моделі платформи OnlyFans. Рекламна кампанія, яка отримала назву XXXMAS, стала втіленням синергії порно-кліше та поп-культури 90-х.

 

 

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Кожен з нас — особливий, проте не кожен — власник титулу «Світових рекордів Гіннеса». Настаріший бодібілдер, власниця найдовшого язика, рекордсменка за тривалістю обертів 30-ти хулахупів одночасно та інші представники «дивовижних» талантів: Diesel у властивому для себе способі розширює наш світогляд в останньому кампейні колекції spring-summer — 2024.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

 «Чим голосніше, тим краще», — говорив Гленн Мартенс в одному зі своїх інтерв’ю, не ввівши в оману.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).