7 українських подкастів про моду, бізнес та культуру

Стиль жизни
22.03.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Проєкти, за якими варто слідкувати
ПОДЕЛИТЬСЯ

Подкасти — чи не найзручніший формат для споживання нової інформації. Індустрія українського подкастингу швидко розширюється, пропонуючи авдиторії лекції та бесіди на широкий спектр тем. Редакція L’Officiel Online зібрала сім цікавих подкастів, ведучі котрих досліджують сферу моди, бізнесу, культури чи мистецтва.

«Нелегка промисловість»

Подкаст Ксенії Шнайдер був запущений у 2020 році, в розпал пандемії коронавірусу. У рамках проєкту дизайнери та інші представники модної індустрії діляться досвідом та закулісним життям, історіями успіхів та невдач. Останніми героями подкасту стали Іван Фролов, Катя Тимошенко, Антон Шнайдер та Надя Шаповал.

Women make money

Які правила ведення бізнесу мають успішні жінки України? Таким питанням задалася Олександра Бородіна в своєму новому подкасті Women make money. Героїня першого епізоду — співзасновниця та СЕО PR-агенції Public Kitchen Женя Каганович. Про те, як вибудовувати фінансову структуру бізнесу, як налагоджувати зв’язки, покращувати дисципліну та не втрачати креативність — уже в ефірі подкасту Women make money.

«Мінкультпривіт»

«Безкультурно про культуру», — —так описує свій подкаст український режисер Наріман Алієв, режисер стрічки «Додому». В архівах проєкту  інтерв’ю з діячами культурної сцени: Антоніо Лукічем, Олегом Сєнцовим, Антоном Слєпаковим, «Курган і Agregat» тощо. Наразі серед подкастів «Мінкультпривіту» є як бесіди з відомими особистостями, так й особисті роздуми та рефлексія Нарімана Алієва на тему культури та війни.

«Людині потрібна людина»

Катя Гайдут — авторка подкастів «Автентика» та «Людині потрібна людина». В архівах першого проєкту – дослідження українського коріння та розмови з Павлом Гудімовим, Сонею Солтес та іншими героями. Водночас подкаст «Людині потрібна людина» зосереджений на ментальному здоров’ї, пошуку себе, внутрішнім конфліктам та особистісній трансформації — темам, які Катя Гайдут обговорює разом з відомими гостями.

«Критичні дні»

Оксана Лєбєдєва — про заснування громадської організації Gen.Ukranian, Тата Кеплер – про волонтерство, поезію та віру в людей, Марія Дідковська — про ресторанну справу та проєкти, спрямовані на допомогу Україні: ці та інші видомі жінки ставали героїнями подкасту «Критичні дні». Загалом проєкт Яни Алтухової про життя в обставинах війни налічує вже два сезони.

«Культура всього»

Останній випуск подкасту «Культура всього» вийшов у жовтні минулого року. Проте слухачі точно знайдуть цікаві для себе теми в минулих записах журналіста «Української правди» Констянтина Дорошенка. Про молоду українську поезію, політику та географію, а також про те, чому мистецтво — це клей суспільства — серед тем подкасту «Культура всього».

«Інше інтерв’ю»

У подкасті «Інше інтерв’ю Володимир Анфімов шукає відповіді на непрості питання про сьогодення та майбутнє України, спілкуючись з людьми, які творять її сучасну історію. У рамках подкасту Володимир вів діалоги з СЕО Superhumans Ольгою Руднєвою, волонтеркою Юлією «Тайра» Паєвською, ресторатором Євгеном Клопотенко, літературознавицею Вірою Агеєвою тощо.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).