Як носити прозорі сукні — тренд 2024-го і не відчувати себе оголеною

Тренды
26.03.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Найбільша тенденція цієї весни та літа
ПОДЕЛИТЬСЯ

Прозорі сукні — справжнє випробування для впевненості й зухвалості незалежно від їхньої довжини, та температури надворі. У 2024 році модний світ одноголосно погоджується: рівень оголеності тіла ми можемо демонструвати настільки, наскільки захочемо (згадаємо тренд на мікрошорти й мікробра). Як не відчувати себе під час їхнього носіння повністю оголеними — це вже магія трюків стилізації, коли важкі й прозорі тканини одночасно приховують й відкривають, але ніколи не компрометують вбрання незворотним чином. У який спосіб це робили в колекціях весна-літо 2024 — розповідаємо нижче.

Alberta Ferretti весна-літо 2024

Довгі прозорі сукні

Jason Wu весна-літо 2024

Коли ми говоримо про прозорі сукні для літа, на думку одразу спадає вихід Кейт Мосс у 1993 році на вечірці Elite Model Look. Ця культова срібляста сукня увійшла в колективну пам’ять разом із парою чорних трусиків, одягнених моделлю. Сама Кейт Мосс про прозорість сукні не мала гадки, аж поки наступного дня не побачила фотографії в газеті. Якби не було, сьогодні цей сміливий фешн-момент продовжує надихати модниць і знаменитостей. Відтворити образ нескладно: оберіть довгу прозору сукню з металевим відблиском на тонких бретелях та поєднайте її чорною спідньою білизною. Натхнення з подіумів для 2024 року? Зверніть увагу на зелену версію з колекції Jason Wu весна-літо 2024.

 

Прозорі мікросукні 

Цієї весни та літа найспокусливіший ансамбль — прозора мікросукня, яка з’явилася на показах сезону весна-літо 2024. У Gucci дизайнер Себато де Сарно пропонує звернути увагу на образ, де це прозоре вбрання фірмового відтінку Gucci Ancora поєднане з лакованими мікрошортами й курткою із принтом монограми. Заразом у N°21 зробили ставку на спокусливу ніжність — оверсайз мереживна сукня прикриває зону декольте, а низ включає білі мікрошорти. 

N°21 весна-літо 2024, Gucci весна-літо 2024

Елегантна прозорість 

Схильні до елегантності й невимушеності в образах? Тенденція на прозорість, як доводять подіуми, дозволяє обрати влучний варіант і в такому напрямі. Ключ до створення такого образу — вибір прозорого одягу, задрапірованого вздовж силуету, що підкреслює вигини тіла, але не оголює їх повністю. Ці елегантні прозорі сукні стануть ідеальним варіантом, якщо ви бажаєте зачарувати завуальованою спокусою, як-от на домашніх вечірках чи на вечірніх заходах. Такі ансамблі приглушених і пастельних відтінків пропонують Alberta Ferretti та Victoria Beckham, заразом Chanel представили варіацію ніжної та сексуальної чорної сукні.

Alberta Ferretti весна-літо 2024, Chanel весна-літо 2024

Victoria Beckham весна-літо 2024

Варіації спідньої білизни

Вибір спідньої білизни для прозорої сукні — це привід для дискусії. Згідно із законом протилежностей, варто надати перевагу закритим варіантам, наприклад, із завищеною талією. Це дозволить створити візуальний контраст між надзвичайною прозорістю тіла та невеликою затемною частиною, що залишиться. І навпаки. Цього сезону модні будинки й бренди пропонують бути сміливішими, інтегруючи в прозорі образи яскраву, або й неонову білизну, як це зробили Mugler і Diesel. Якщо ж ви бажаєте поекспериментувати з повною оголеністю, зверніть увагу на тілесні варіанти в тон сукні. 

Ferrari весна-літо 2024, Mugler весна-літо 2024

За матеріалом L'Officiel Ibiza.

Читайте також: Як носити светри як шарфи — найактуальнішу стилізацію 2024 року

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).