Особиста драма: Даша Суворова вперше за три роки представляє новий авторський трек

Новини
05.04.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Історія про трагічний і красивий травень
ПОДЕЛИТЬСЯ

Українська співачка Даша Суворова вперше за три роки презентувала новий авторський сингл під назвою «Маки». А також відеокліп на композицію у формі моноспектаклю. Історія «Маків» — це глибока драма, яку виконавиця пережила в особистому житті.

Даша Суворова створила пісню ще до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Як розповіла виконавиця, тоді контекст композиції був зовсім іншим, а мова виконання — неукраїнською. У «Маках» співачка розповідала про кохання, що пізнала в рідному Артемівському на Донеччині, нині Бахмуті. Тоді виконавиця відклала пісню до кращих часів. Тепер же композиція набула нових сенсів. 

«Це була моя особиста втрата — текст я написала в трагічному, красивому травні. Сиділа на балконі, на вулиці Городецькій, переді мною Київ був на долоні», — говорила Даша Суворова про історію створення пісні. «А зранку я отримала страшне повідомлення: “Більше немає…”».

У відеокліпі на композицію «Маки» глядача запрошують на моноспектакль, де героїня оповідає історію свого кохання в пустій залі. Там не так важливо стільки бути почутою, як мати сміливість співати для себе. Режисеркою відеороботи стала Дарʼя Дрожденко, яку надихнув на знімання драматичний концерт Даші Суворової у Жовтневому палаці в часи повномасштабної війни.

«Ми намагалися перенестися у світ, де кожен рух — це танець між любовʼю та болем, а така щирість доступна, на мій погляд, лише в добре знайомих місцях», — каже режисерка Дарʼя Дрожденко.

В атмосферному відеокліпі Даша Суворова розповідає свою історію за допомогою танцю та кольору. Червоне — це любов, чорне — то журба, як писав український поет Дмитро Павличко, а музика розкриває душу в кожній ноті, віддзеркалюючи глибокі відчуття, де кохання й біль танцюють у вальсі.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).