Як Spice Girls формували модні тренди 90-х і 00-х

Статьи
22.04.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Оригінальні трендсетерки
ПОДЕЛИТЬСЯ

Напередодні культовий попгурт Spice Girls возз'єднався задля рідкісного «перформансу». Posh Spice, Baby Spice, Melanie C, Ginger Spice та Mel B — всі п’ять виконавиць на 50-річчі Вікторії Бекхем танцювали під один із їхніх гітів Stop. Цьогоріч Spice Girls до того ж відзначають власний 30-річний ювілей. Один із найпопулярніших жіночих гуртів в історії, який складався з п’ятьох дівчат, був ранньою репрезентацією того, що таке girl power («жіноча сила»). Ба більше, коли у світ моди хвилями повертаються тренди 90-х і 00-х, як і тоді, так і сьогодні, їхня п’ятірка залишається модними трендсетерками.

Туфлі на надзвичайно високій платформі, леопард і мінімалізм тих десятиліть — L’Officiel Online згадує впливовий стиль Spice Girls у фото.

Заснований 1979-го, в середині 90-х бренд Buffalo Classics випустив перші кросівки на платформі Buffalo Classics, а згодом — височезні The Buffalo Hightower. Це взуття, що досягало восьми дюймів, стало фірмовим атрибутом для Spice Girls. Кросівки, туфлі чи чоботи для попгурту, що вирізнялися барвистістю, часто «змінювали» самі дівчата або їхня команда, як-от із допомогою покриття фарбою. 

Чорні приталені мінісукні, значна кількість шкіри й корсети — у Spice Girls мінімалістичні, сексуальні образи від Gucci й Tom Ford були маркером співачки та нині дизайнерки Вікторії Бекхем. «Б’юся об заклад, що тобі, Вікторіє, дуже важко, коли ти намагаєшся вирішити, чи одягнути маленьку сукню Gucci, маленьку сукню Gucci чи маленьку сукню Gucci», — жартує Мелані Чисголм, або Melanie C, або Sporty Spice, у фільмі Spice World 1997-го.

Один із найпам’ятніших фешн-моментів в історії Spice Girls — це, безумовно, поява Джері Галлівелл у сукні з прапором Великої Британії на церемонії премії Brit Awards 1997-го. «Як американці — ви завжди святкуєте свою країну, тож я подумала…», — говорила вона про створення культового образу на «Вечірньому шоу з Джиммі Феллоном». «Це ж Великобританія, я повинна почепити на неї прапор. І єдиним прапором, який я знайшла, був чайний рушник, тож я вирізала його та пришила до сукні від Gucci». З того часу принт із прапором Великої Британії залишається синонімічним з образом Джері Галлівелл.

Хижі леопардові ансамблі Mel B і спортивний одяг Melanie C — образи учасниць Spice Girls завжди були перебільшенням конкретної персонажки. А втім, не втратили своєї актуальності, стаючи натхненням для ренесансу різних модних тенденцій із 90-х і 00-х. «Spice Girls — це об’єднання світу — кожного віку, кожної статі, усіх. Це сила жінки, це сутність, плем’я», — говорила продюсерка Джуді Креймер, що спродюсувала мюзикл Viva Forever! із Spice Girls. 

 Читайте також: Кохання у фотографіях: Вікторія і Девід Бекхем.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).