Вів’єн Вествуд жорстко розкритикувала Британський музей

Новости
05.04.2016
ТЕКСТ: admin
ПОДЕЛИТЬСЯ

Активіст і модельєр Вів’єн Вествуд приєдналася до протесту діячів культури, спрямованого на те, щоб змусити Британський музей розірвати спонсорську угоду з нафтовим гігантом British Petroleum. Вествуд поставила свій підпис під листом до Хартвіга Фішера, директора музею; окрім неї, підписи також залишили Б’янка Джаггер, Наомі Кляйн, Маргарет Етвуд, Марк Ріленса та Емма Томпсон. «Наслідки зміни клімату відчуваються все

ПОДЕЛИТЬСЯ

Screen Shot 2016-04-05 at 11.42.40

Активіст і модельєр Вів’єн Вествуд приєдналася до протесту діячів культури, спрямованого на те, щоб змусити Британський музей розірвати спонсорську угоду з нафтовим гігантом British Petroleum. Вествуд поставила свій підпис під листом до Хартвіга Фішера, директора музею; окрім неї, підписи також залишили Б’янка Джаггер, Наомі Кляйн, Маргарет Етвуд, Марк Ріленса та Емма Томпсон.

«Наслідки зміни клімату відчуваються все більше і більше. Життєво необхідно, щоб відомі громадські інститути, такі як Британський музей, грали свою роль в мінімізації впливу шкідливих речовин на навколишнє середовище. А бізнес-план British Petroleum несумісний зі стабільним та чистим кліматом,» – написано у листі до Фішера.

Британський музей, втім, поки що відмовляється від розірвання угоди з компанією і коментують ситуацію так: «Ми дуже вдячні British Petroleum за постійну підтримку, завдяки якій музей продовжує показувати унікальні та популярні виставки».

Якщо ви хочете повпливати на ситуацію, можна підписати петицію, що закликає музей до припинення співпраці.

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).