Топ-5 антивікових компонентів для догляду за обличчям

ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Високотехнологічний світ змінює сприйняття віку. Здобутки сучасної б‘юті-індустрії дозволяють підтримувати стан шкіри завдяки найефективнішим компонентам у косметиці, що допомагають боротися зі зморшками та віковими проявами.

Аби легко знайти відповідні продукти з конкретними компонентами, використовуйте фільтри на сайті EVA. Сортуючи засоби для обличчя за призначенням, ви можете знайти інші цікаві антивікові компоненти. 

Ретинол

З віком вироблення колагену, білка, що надає шкірі пружності, сповільнюється. Ретинол допомагає стимулювати вироблення колагену, зменшуючи появу зморшок. Ретинол сприяє відлущуванню та оновленню клітин верхнього шару шкіри. Це призводить до більш гладкої та рівної текстури, а також до зменшення пігментації. Він нейтралізує вільні радикали, які пошкоджують шкіру та сприяють пришвидшеному старінню.

Якщо ви новачок у використанні ретинолу, почніть з використання продуктів з низькою концентрацією (0,25–0,5 %) 1–2 рази на тиждень. Поступово збільшуйте частоту та концентрацію, коли ваша шкіра звикне. Наносьте засоби з ретинолом на ніч: він може зробити шкіру більш чутливою до сонця. Використовуйте зволожувальний крем, оскільки компонент може спричиняти сухість. Обов’язково захищайте шкіру від сонця. Важливо наносити засіб з SPF 30 або вище щодня.

Вітамін C

Вітамін C нейтралізує вільні радикали, які пошкоджують шкіру та сприяють старінню. Як і ретинол, він стимулює вироблення колагену, роблячи шкіру більш пружною. Вітамін C допомагає зменшити темні плями, вирівнюючи тон. Компонент зміцнює захисний бар’єр шкіри, робить її стійкою до зовнішніх агресорів.

У поєднанні з іншими компонентами дія вітаміну С посилюється:

  • Вітамін E. Ці два антиоксиданти синергують один з одним, забезпечуючи ще більший захист від вільних радикалів.
  • Ферулінова кислота. Ця кислота допомагає стабілізувати вітамін C і робить його більш стійким до розпаду.
  • Гіалуронова кислота. Вітамін C допомагає гіалуроновій кислоті краще утримувати вологу в шкірі.

Вибирайте правильну форму. Деякі з найефективніших для шкіри — це аскорбінова кислота, аскорбіл пальмітат.

Гіалуронова кислота

Гіалуронова кислота — це природний компонент нашого організму, який у великій кількості міститься в сполучній тканині. З віком її кількість зменшується, що призводить до втрати еластичності, а також до появи зморшок. Гіалуронова кислота, яка використовується в косметиці, — це синтетична речовина, яка має подібну до природної структуру. Вона має унікальну здатність притягувати та утримувати молекули води, роблячи шкіру більш зволоженою, пружною та гладкою. 

Гіалуронова кислота може утримувати до 1000 разів більше своєї ваги у воді, що робить її чудовим зволожувальним компонентом. Зволожена шкіра більш пружна та еластична, що робить зморшки менш помітними. Компонент стимулює загоєння ран і сприяє регенерації клітин. Гіалуронова кислота працює найефективніше, якщо наносити засіб на вологу шкіру.

Ніацинамід

Ніацинамід, також відомий як вітамін B3, — ще один чудовий компонент для антивікової косметики. Він зменшує зморшки та тонкі лінії, стимулює вироблення колагену, освітлює пігментні плями, зменшує почервоніння та запалення, регулює вироблення себуму. Почніть з низької концентрації (2–5 %) і поступово збільшуйте її, якщо ваша шкіра добре сприймає ніацинамід.

Пептиди

Пептиди — це короткі ланцюжки амінокислот, які є будівельними блоками білків. У косметиці використовують різні типи цих компонентів. Деякі пептиди можуть стимулювати вироблення колагену, білка, який робить шкіру пружною та зменшує появу зморщок. Інші пептиди мають протизапальні властивості, які допомагають заспокоїти подразнення та зменшити почервоніння. Існують також пептиди, які можуть розслаблювати м’язи обличчя, що допомагає зменшити мімічні зморшки.

Для досягнення стійкого ефекту антивікові компоненти ліпше використовувати регулярно та в межах комплексного догляду за шкірою. Обирайте продукти надійних брендів з чітко вказаним складом. Не забувайте про здоровий спосіб життя, адже сон, правильне харчування та фізична активність також роблять значний внесок у збереження молодості та краси.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).