Після «Бріджертонів»: 6 історичних серіалів, що варті уваги

Искусство
31.05.2024
ПОДЕЛИТЬСЯ
Захопливі костюмовані драми
ПОДЕЛИТЬСЯ

Подивилися першу частину третього сезону «Бріджертонів» — серіального гіта про добу Регентства, під час якої розгортаються численні любовні перипетії? В очікуванні нових епізодів L’Officiel Online зібрав 6 історичних серіалів із таємницями та резонансним коханням, що варті не меншої уваги.

«Закон Лідії Поет» (2023)

«Закон Лідії Поет» — драматичний серіал, натхненний історією Лідії Поет, першої жінки-адвокатки в Італії й феміністки. Упродовж шести серій вона бореться за права жінок і береться за нові справи, зовсім забувши про сердечні справи. А втім, одного разу адвокатка зіштовхується з коханням із минулого. Саме з ним вона змушена вести таємне розслідування. Всупереч особистісним сумнівам та упередженням, Лідія Поет продовжує змінювати завдяки своїй вмілості світ, створений чоловіками для чоловіків.

«Ярмарок марнославства» (Vanity Fair, 2018)

«Ярмарок марнославства»історична драма з Олівією Кук («Дім дракона») та зіркою серіалу «Бріджертони» Клаудією Джессі, що створена за однойменним романом Вільям Текерея. У центрі сюжету — Беккі Шарп, що хоче прокласти шлях із бідності до вершин англійського суспільства на тлі наполеонівських війн. Крізь «лиходійство, злочини, веселощі, кохання, зради, сміх, брехню, бійки й танці вона дістається до двору короля Георга IV, розбиваючи серця та втрачаючи статки на своєму шляху».

«Белґравія» (2020)

Події серіалу «Белґравія», названого на честь однойменного елітного району Лондона, розгортаються в XIX столітті. Це історія про таємниці та скандали аристократії, що бере початок із запрошенням сім’ї Тренчардів на славнозвісний бал напередодні фатальної битви під Ватерлоо. Режисером і автором книги, на якій заснований серіал, виступив Джуліан Феллоуз («Абатство Даунтон»).

«БУКАНЬЄРКИ» (THE BUCCANEERS, 2023)

Готові зануритися в добу позолоченого століття, кінець XIX сторіччя, й зіткнення представників new money й old money? Серіал «Буканьєрки» пропонує це зробити з п’ятьма героїнями, грайливими й молодими. Ці американки, втілені на екрані, зокрема, Крістін Фросет («У пошуках Аляски») та Алішою Бое («13 причин чому»), гучно дебютують у манірному Лондоні 1870-х років. Їхня ціль — знайти чоловіка з титулом, а втім, дівчата прагнуть дечого більшого, аніж лише відповіді «Я згодна» на надзвичайно важливе запитання.

«Імператриця» (2022)

Історична драма «Імператриця» розповідає історію волелюбної австрійської імператриці  Єлизавети Баварської, відомої як «Сісі». Прибувши у двір монарха в юності, вона закохується в нього, хоч він мав стати нареченим її старшої сестри. Взаємні почуття призводять до весілля, проте нова роль «Сісі» також несе за собою політичні інтриги, сімейний розбрат і постійні зіткнення з екстравагантним братом імператора.

«Позолочене століття»

Інша робота майстра історичних драм, Джуліана Феллоуза, розповідає про добу позолоченого століття. Серіал розповідає про юну Меріан Брук, що після смерті батька вирушає в Нью-Йорк до заможних тіток, одну з яких зіграла Сінтія Ніксон. На тлі змін в аристократичному суспільстві, що несуть за собою представники «нових грошей», вона повинна зробити вибір: слідувати за правилами нового оточення чи прокладати власний шлях.

Читайте також: Як популярність «Бріджертонів» формує модні тренди

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).